Το Πακιστάν ανακαλεί τον πρεσβευτή του από το Ιράν

Το Πακιστάν ανακαλεί τον πρεσβευτή του από το Ιράν

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα από το Ιράν είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πακιστάν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη ότι θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή του στην Τεχεράνη «μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου του» από το Ιράν, όπως ανακοίνωσε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πακιστάν γνωστοποίησε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει στον απεσταλμένο του Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πατρίδα του, να επιστρέψει, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σε ανακοίνωσή του.

«Απρόκλητη και κατάφωρη παραβίαση»

Ο ίδιος έκανε λόγο για «απρόκλητη και κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας του Πακιστάν, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια «απαράδεκτη».

«Το Πακιστάν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει», πρόσθεσε.

Το Πακιστάν ανακοίνωσε επίσης ότι το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο παιδιών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν την Τρίτη ότι οι πύραυλοί του στόχευσαν δύο βάσεις της οργάνωσης Τζάις Αλ Αντλ, η οποία έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στη συνοριακή περιοχή.

Η Κίνα κάλεσε σε «αυτοσυγκράτηση»

Η Κίνα από την πλευρά της προέτρεψε το Πακιστάν και το Ιράν να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».

«Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν ενέργειες που θα οδηγούσαν σε κλιμάκωση της έντασης και να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT