Καναδάς: Ματαιώσεις πτήσεων και κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Καναδάς: Ματαιώσεις πτήσεων και κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Βανκούβερ την Τετάρτη και δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι επίκεινται σφοδρές χιονοπτώσεις και ψυχροί άνεμοι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Βανκούβερ την Τετάρτη και πολλές πτήσεις επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι επίκεινται σφοδρές χιονοπτώσεις και ψυχροί άνεμοι στην πόλη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι πολίτες στον δυτικό Καναδά βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες, ενώ, έπειτα από ένα διήμερο στο οποίο η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά, η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε την Τετάρτη νέα πτώση στους -7 βαθμούς Κελσίου, καθώς και χιόνια που μπορεί να φτάσουν έως και 15 εκατοστά.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ ανακοίνωσε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και μολονότι οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρίζουν συνεχώς το χιόνι και τον πάγο από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, θα υπάρξουν λιγότερες πτήσεις σήμερα.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο παρακολούθησης των πτήσεων Flightaware, περίπου 50 πτήσεις ματαιώθηκαν.

Η ομοσπονδιακή μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε επίσης για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στην Κοιλάδα Φρέιζερ, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Βανκούβερ, λόγω της χιονοθύελλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή