Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε πολλές πόλεις

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από νέα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε πολλές πόλεις

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ κτίρια κατοικιών και ένας αγωγός αερίου υπέστησαν ζημιές

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 άλλοι τραυματίστηκαν από μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίς σήμερα το πρωί στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιχορ Κλιμένκο το πρωί της Τρίτης.

Στην πρωτεύουσα Κίεβο ένα άτομο έχασε τη ζωή του και υπάρχουν τραυματίες, αφού πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω επίθεσης με πυραύλους στις περιοχές Σβιατοσίνκσι, Σολομιάνσκι και Πέτσερσκι. Ζημιές υπέστησαν πολλά πολυώροφα κτίρια αλλά και αυτοκίνητα.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν μάλιστα πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ κτίρια κατοικιών και ένας αγωγός αερίου υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο και το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, από πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα.

Ενα κτίριο στη συνοικία Πετσέρσκ της πρωτεύουσας, στο οποίο δεν υπήρχαν κατοικίες, υπέστη ζημιές, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Ο Σέρχιι Πόπκο δήλωσε πως αυτοκίνητα έπιασαν φωτιά στο Σβιατόσιν, δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας.

«Ισχυρές εκρήξεις, το σπίτι μας … έτρεμε», έγραψε στον λογαριασμό της στο Telegram η βουλευτής Ιρίνα Γκερασένκο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς πως άκουσαν κύματα εκρήξεων στο Κίεβο και γύρω απ’ αυτό.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ έγραψε επίσης στο Telegram πως η Ρωσία στοχοθέτησε και την πόλη του. «Πλήττουν και πάλι το Χάρκοβο, σημειώθηκαν ήδη αρκετές εκρήξεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 30 περίπου τραυματίστηκαν.

Ενα κτίριο κατοικιών επλήγη στο Χάρκοβο, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεχ Σινεγκούμποφ. «Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια», έγραψε στο Telegram.

Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε πως ένας αγωγός αερίου έπιασε φωτιά ως αποτέλεσμα της επίθεσης και ότι παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών.

Στο Πάβλογκραντ, στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, ως αποτέλεσμα της επίθεσης με ρουκέτα από τους Ρώσους, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε.

«Μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση που κόστισε ζωές και άφησε εκατοντάδες ανθρώπους άστεγους. Αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της Ρωσίας: Ο καθημερινός τρόμος των αμάχων», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή