Κατάρ: Οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα «ενδέχεται να επηρεάσουν» τις παραδόσεις LNG

Κατάρ: Οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα «ενδέχεται να επηρεάσουν» τις παραδόσεις LNG

«Οι τρέχουσες εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν τον προγραμματισμό ορισμένων παραδόσεων που θα γίνουν μέσω εναλλακτικών οδών», ανέφερε η QatarEnergy. Το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το Κατάρ ενδέχεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις, εξαιτίας των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι, προειδοποίησε την Τετάρτη η QatarEnergy.

Οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών της Υεμένης, εναντίον εμπορικών πλοίων πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα. Περίπου το 12% του θαλάσσιου εμπορίου διέρχεται, υπό κανονικές συνθήκες, από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, ωστόσο, από τα μέσα Νοεμβρίου ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 70%, σύμφωνα με ειδικούς στη ναυτιλία.

Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν ανάγκασαν πολλούς πλοιοκτήτες να αναστείλουν τη διέλευση των πλοίων τους από αυτήν την κρίσιμης σημασίας θαλάσσια οδό. Ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησαν πρόσφατα βομβαρδισμούς σε τοποθεσίες των Χούθι στην Υεμένη, αυξάνοντας τους φόβους για μία επικίνδυνη κλιμάκωση.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ενδέχεται να επηρεάσουν τον προγραμματισμό ορισμένων παραδόσεων που θα γίνουν μέσω εναλλακτικών οδών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η QatarEnergy.

Στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ Αλ Θάνι, δήλωσε ότι οι μεταφορές φορτίων LNG, «όπως όλων των άλλων εμπορικών φορτίων», θα επηρεαστούν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα την «πιο επικίνδυνη κλιμάκωση» στην περιοχή, λόγω των επιπτώσεων που έχει στο παγκόσμιο εμπόριο.

Το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι τουλάχιστον πέντε πλοία που μετέφεραν LNG, πλοία που διαχειρίζεται το Κατάρ και τα οποία κατευθύνονταν προς το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ αναγκάστηκαν να σταματήσουν στα ανοιχτά του Ομάν.

Υπενθυμίζεται πως το πλούσιο εμιράτο του Κόλπου είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς LNG στον κόσμο μαζί με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT