Σαουδική Αραβία: Ανοίγει κατάστημα πώλησης αλκοόλ σε διπλωμάτες

Σαουδική Αραβία: Ανοίγει κατάστημα πώλησης αλκοόλ σε διπλωμάτες

Το κατάστημα θα βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία του Ριάντ. Οι πελάτες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή μέσω εφαρμογής για κινητά, προκειμένου να λάβουν έναν κωδικό έγκρισης από το υπουργείο Εξωτερικών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο κατάστημα πώλησης αλκοόλ στο Ριάντ, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά μη μουσουλμάνους διπλωμάτες, ετοιμάζεται να ανοίξει η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι πελάτες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή μέσω μιας εφαρμογής για κινητά, προκειμένου να λάβουν έναν κωδικό έγκρισης από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η κίνηση εκτιμάται ότι αποτελεί ορόσημο στις προσπάθειες του βασιλείου, με επικεφαλής τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να επιτρέψει την τουριστική ανάπτυξη στη μουσουλμανική χώρα. Αποτελεί δε τμήμα ευρύτερων σχεδίων, γνωστών και ως «Οραμα 2030», για την οικοδόμηση της εποχής «μετά το πετρέλαιο».

Το κατάστημα θα βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία του Ριάντ, μια γειτονιά όπου διαμένουν πρέσβεις και διπλωμάτες, ενώ θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μη μουσουλμάνους.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν και άλλοι μη μουσουλμάνοι θα έχουν πρόσβαση στην κατανάλωση αλκοόλ. Πηγή που γνωρίζει τα σχέδια δήλωσε ότι το κατάστημα αναμένεται να ανοίξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Σαουδική Αραβία έχει αυστηρούς νόμους κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, η οποία μπορεί να τιμωρηθεί με μαστίγωμα, απέλαση, πρόστιμα ή φυλάκιση. Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, το μαστίγωμα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από ποινές φυλάκισης.

Μέχρι στιγμής, το αλκοόλ είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της διπλωματικής αλληλογραφίας ή και στη μαύρη αγορά.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή