Εξι σταρ βγάζουν τις κελεμπίες 

Εξι σταρ βγάζουν τις κελεμπίες 

Οι αστέρες της μπάλας που ακολούθησαν τα βήματα του Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία και τώρα αναπολούν την Ευρώπη

5' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνει ενθουσιασμένος από την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει και τις επενδύσεις σε ακίνητα, αρκετοί σταρ που τον μιμήθηκαν και το καλοκαίρι τα πετροδόλαρα τούς έκαναν να μετακομίσουν στη Saudi Pro League, αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον στο νέο τους περιβάλλον. Σε σημείο τέτοιο μάλιστα, που ορισμένοι από αυτούς ήδη προσβλέπουν στο επόμενο βήμα τους.

Εξι μεγάλα ονόματα μέσα σε λίγους μήνες έχουν αρχίσει να αναπολούν τον ανταγωνισμό της Ευρώπης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Το σίγουρο είναι πως μόνο ένα χρυσοφόρο συμβόλαιο δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις προσδοκίες ποδοσφαιριστών που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Αν μη τι άλλο, το χρήμα δεν είναι το παν για να έχει μια καριέρα ομαλή πορεία και καλό τέλος…

Τζόρνταν Χέντερσον

Ισως και εντός των προσεχών ωρών, ο Αγγλος διεθνής μέσος να καταφέρει να λύσει το συμβόλαιό του από την Αλ Ετιφάκ, κάτι πάντως που μόνο εύκολο δεν είναι. Ο 33χρονος άσος θα έχει συνάντηση με τον συμπατριώτη του και προπονητή της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και με τον αθλητικό διευθυντή, Μαρκ Αλεν, προκειμένου να τους πείσει να αλλάξουν στάση. Ο σύλλογος της Μέσης Ανατολής του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι ούτε προς πώληση ούτε προς δανεισμό και αν θέλει να διακόψει τη συνεργασία του με την ομάδα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Ωστόσο οι πληροφορίες από την Αγγλία εξακολουθούν να αναφέρουν πως τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν μπορούν να εγκλιματιστούν στη ζωή στη Σαουδική Αραβία και είναι αποφασισμένοι να φύγουν με οποιοδήποτε κόστος. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, υπάρχει προφορική συμφωνία του παίκτη με τον Αγιαξ για συμβόλαιο 1,5 έτους, με τον σύλλογο του Αμστερνταμ να μην είναι διατεθειμένος να αποζημιώσει τους Σαουδάραβες για τον Αγγλο, περιμένοντας να τον αφήσουν ελεύθερο. Κι όλα αυτά ενώ ο Χέντερσον, από το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Σαουδάραβες το καλοκαίρι, έχει μηνιαίες απολαβές περί τις 660.000 λίρες!

Καρίμ Μπενζεμά

Εξι μήνες μετά τη μετακόμισή του στη Σαουδική Αραβία, ο Γάλλος σταρ δείχνει να το έχει μετανιώσει και θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ο 36χρονος επιθετικός απέχει από το καμπ στο Ντουμπάι όπου προετοιμάζεται η Αλ Ιτιχάντ, ενώ από τον Αγιο Μαυρίκιο, όπου κάνει τις διακοπές του, φέρεται να ενημέρωσε τον προπονητή του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει και ότι θέλει να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα.

Παρά τα εννέα γκολ που έχει σημειώσει, η Αλ Ιτιχάντ δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες και βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Ο Μπενζεμά, σύμφωνα με τις φήμες, «φλερτάρει» έντονα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος δεν αφήνει αδιάφορο κανένα από τα μεγάλα κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου.

Αλλωστε ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται να τον συμβούλεψε να μην πάει στους «Κόκκινους Διαβόλους» όσο βρίσκεται στον πάγκο ο Ερικ Τεν Χάγκ. Ο πρώην άσος της Ρεάλ αμείβεται με 1,66 εκατ. λίρες την εβδομάδα κάτι που προεξοφλεί πως σε περίπτωση που τελικά αλλάξει ομάδα, αυτό θα γίνει με τη μορφή δανεισμού.

Ρομπέρτο Φιρμίνο

Στο ντεμπούτο του με την Αλ Αχλί, σημείωσε χατ τρικ αλλά ανάλογη συνέχεια δεν υπήρξε. Ο Βραζιλιάνος από κει και μετά και για 17 παιχνίδια δεν κατάφερε να σκοράρει και όλα δείχνουν πως το αντίο δεν θα αργήσει να ειπωθεί. Πάντως στην περίπτωση του 32χρονου διεθνή, το μέλλον του ενδεχομένως να συνδέεται με τη Σαουδική Αραβία αφού εκτός από τον «συναγερμό» που ήχησε σε ομάδες από Αγγλία (Τσέλσι) και Τουρκία, ενδιαφέρον προκύπτει και από την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ.

Τα οκτώ χρόνια θητείας του στη Λίβερπουλ και τα 111 τέρματα που έχει πετύχει, έχουν κάνει τον Φιρμίνιο ιδιαίτερα δημοφιλή στο νησί. Η Φούλαμ, η ομάδα του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα, δεν έχει αναπληρώσει το κενό του Μίτροβιτς που αποχώρησε για τη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι και εξετάζει επίσης, τα δεδομένα της υπόθεσής του.

Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, το μόνο που δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμη στη Σαουδική Αραβία είναι να κλοτσήσει την μπάλα ενώ και πριν τον σοβαρό τραυματισμό του ήταν στα «μαχαίρια» με τον Χόρχε Ζεσούς. «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει περισσότερο πάθος για το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό το βάζει ως προτεραιότητα. Ο Νεϊμάρ έχει περισσότερο πάθος για άλλα πράγματα, όπως η ιδιωτική του ζωή», ανέφερε μόλις χθες ο Πορτογάλος προπονητής.

Η Αλ Χιλάλ τον έχει ξεχάσει και η διοίκησή της σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυνηγά την αποζημίωση για τον τραυματισμό του, διεκδικώντας ένα ποσό κοντά στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ενα νούμερο που δικαιούται βάσει των κανονισμών της FIFA αλλά και πάλι δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε κατά διάνοια με τα χρήματα που επενδύθηκαν για τον Βραζιλιάνο επιθετικό. Πλέον οι εικασίες για το μέλλον του 31χρονου άσου τον θέλουν να γυρίζει στη χώρα του και στη Σάντος, επιστρέφοντας στους αγωνιστικούς χώρους πιθανότατα στο Copa America του καλοκαιριού.

Εξι σταρ βγάζουν τις κελεμπίες -1
INTIME News

Γκάμπρι Βέιγκα

Ο 21χρονος Γκάμπρι Βέιγκα το καλοκαίρι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί γινόταν τόσο ντόρος γύρω από το όνομά του, επειδή επέλεξε να γεμίσει πολύ γρήγορα με χρήματα τον τραπεζικό του λογαριασμό λέγοντας «ναι» στην πρόταση της Αλ Αχλί και όχι άλλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως της Νάπολι που τον είχε στη μεταγραφική της λίστα.

Ο Ισπανός ταλαντούχος χαφ στη Θέλτα είχε συμβόλαιο 500 χιλ. ευρώ ετησίως, ενώ στη Σαουδική Αραβία συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο έναντι 12,5 εκατ. ευρώ ανά έτος! Τώρα μάλλον έχει αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά αφού το εντυπωσιακό βίντεο με το οποίο είχε παρουσιαστεί («το διαμάντι της Ισπανίας θα τραγουδάει τα συνθήματά μας») μοιάζει να αποτελεί μακρινό παρελθόν.

Οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ενθουσιαστεί με το τηλέφωνο που δέχθηκε από τον ίδιο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος του τόνισε πως θα ήθελε να τον έχει μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι και πως είναι άδικο να χαραμίζει τα ποδοσφαιρικά του νιάτα στην Αραβία.

Ρούμπεν Νέβες

Ο Ρούμπεν Νέβες μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία το περασμένο καλοκαίρι, αφήνοντας τη Γουλβς και την Premier League σε ηλικία 26 ετών, για να ενταχθεί στην Αλ Χιλάλ. «Προφανώς, ένας από τους λόγους που ήρθα στη Σαουδική Αραβία ήταν τα λεφτά. Δεν μπορώ να το κρύψω. Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το λέμε απλά για να το πούμε, αλλά δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ», τόνιζε ευθαρσώς ο Πορτογάλος διεθνής.

Κοντά στα Χριστούγεννα κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για επιστροφή του στην Αγγλία και τη Νιούκαστλ, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες του συλλόγου είναι Σαουδάραβες. Ο ίδιος πάντως το διέψευσε αν και αυτές συνεχίζονται και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει πάντα και φωτιά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή