Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη

Εισήχθη το πρωί της Παρασκευής για μια «προγραμματισμένη θεραπεία» λόγω υπερτροφίας του προστάτη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Κάρολος εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου για την προγραμματισμένη επέμβαση λόγω μιας «καλοήθους» υπερτροφίας του προστάτη, ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ σήμερα. 

Ο 75χρονος μονάρχης θα εγχειριστεί στο London Clinic, την ίδια κλινική όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα η πριγκίπισσα της Ουαλίας και νύφη του, Κέιτ Μίντλετον

«Ο βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία», ανέφερε το Παλάτι. «Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και εκφράζει την ικανοποίησή του από την είδηση πως η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση για θέματα δημόσιας υγείας».

Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος για προγραμματισμένη επέμβαση προστάτη-1
Η κλινική όπου εισήχθη ο Βρετανός μονάρχης. – Φωτ.: REUTERS/Hollie Adams

Η δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα υγείας του Καρόλου και ο τρόπος που το αντιμετώπισε εκτιμάται πως θα ενθαρρύνουν κι άλλους άνδρες να ελέγξουν τον προστάτη τους, όπως συνιστούν οι ειδικοί δημόσιας υγείας. 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει παρατηρηθεί 1.000% αύξηση στις επισκέψεις στην ιστοσελίδα του προς αναζήτηση συμβουλών σχετικά με τη διόγκωση του προστάτη από τότε που δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση του Καρόλου.

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή