Ο πρωθυπουργός του Κατάρ στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, πρωθυπουργός του Κατάρ, αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αναφέρει ο ιστοχώρος Al-Monitor

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αναφέρει ο ιστοχώρος Al-Monitor.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται με το βλέμμα στραμμένο στη Γάζα και στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα οδηγεί σε κατάπαυση του πυρός και στην απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει εντείνει, από την πλευρά της, τις προσπάθειες που καταβάλλει προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας τέτοιας συμφωνίας.

Το Κατάρ, στην πρωτεύουσα του οποίου, Ντόχα, έχει την έδρα του το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, υπήρξε ο κύριος διαμεσολαβητής μέχρι στιγμής, μαζί με την Αίγυπτο, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Με πληροφορίες από Al-Monitor

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή