Ιορδανία: Η αεράμυνα των ΗΠΑ αντιμετώπισε ως «φιλικό» το φονικό drone

Ιορδανία: Η αεράμυνα των ΗΠΑ αντιμετώπισε ως «φιλικό» το φονικό drone

Τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ το αναγνώρισαν ως «φιλικό» μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιστρέφει στη βάση του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «φιλικό» drone που επέστρεφε στη βάση αντιμετώπισαν τα συστήματα αεράμυνας των ΗΠΑ το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιτέθηκε σε μικρό φυλάκιο στην Ιορδανία, σκοτώνοντας τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, δήλωσαν δυο αξιωματούχοι.

Τόνισαν επίσης πως δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής ποια χώρα κρύβεται πίσω από το φονικό χτύπημα, το οποίο σημειώθηκε σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα Ιορδανίας, Συρίας και Ιράκ.

Ο Μπάιντεν «δείχνει» προς το Ιράν

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη για το χτύπημα σε υποστηριζόμενες από το Ιράν ομάδες. «Ενώ ακόμη συλλέγουμε τα δεδομένα για αυτή την επίθεση, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», σημείωσε. 

Διαμήνυσε πως οι ΗΠΑ θα θέσουν προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που βρίσκονται πίσω, «σε χρόνο και τρόπο που εμείς θα επιλέξουμε».

Ιράν: Δεν έχουμε σχέση με το χτύπημα στην Ιορδανία

Το Ιράν νωρίτερα σήμερα αντέκρουσε τις κατηγορίες πως αυτό ευθύνεται για την επίθεση. «Οι κατηγορίες αυτές διατυπώνονται με πολιτικό στόχο», που είναι «να αντιστραφούν οι πραγματικότητες στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σύμφωνα με το IRNA, σχολιάζοντας δηλώσεις του επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που κάλεσε την Τεχεράνη να επιλέξει τον δρόμο της «αποκλιμάκωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή