ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Ο Μπάιντεν κερδίζει τον Τραμπ, όχι όμως τη Χέιλι

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση: Ο Μπάιντεν κερδίζει τον Τραμπ, όχι όμως τη Χέιλι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται το προβάδισμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στο σενάριο μιας εκλογικής μάχης μεταξύ τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό υποστήριξης 50% μεταξύ των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί με 44%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, μια άλλη δημοσκόπηση του Quinnipiac έδειξε ότι ο Μπάιντεν συγκέντρωνε το 47% των ψηφοφόρων και προηγείτο μόλις κατά μία μονάδα από τον Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στο 46%.

Σύμφωνα μάλιστα με τα εν λόγω στοιχεία, ο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει την πλειοψηφία των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με ποσοστό 52%, έναντι 40% στην περίπτωση του Τραμπ.

Τη στιγμή που οι προεκλογικές διεργασίες εντείνονται ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν έχει να αντιμετωπίσει λίγους και μάλλον εύκολους αντιπάλους στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών η «μάχη» λαμβάνει πλέον χώρα μεταξύ του Τραμπ και της πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Το «πλεονέκτημα» της Χέιλι

Η «παραδοσιακή» Ρεπουμπλικανή συνεχίζει την εκστρατεία της παρά τις εκκλήσεις εντός του κόμματος για πιο ισχυρή στήριξη προς τον πρώην πρόεδρο. Επιπλέον, η Χέιλι φαίνεται να αποκτά ένα σημαντικό εκλογικό πλεονέκτημα, το οποίο έγκειται στο γεγονός ότι η δημοσκόπηση δείχνει πως θα ήταν πιο ισχυρή αντίπαλος για τον Μπάιντεν συγκριτικά με τον Τραμπ.

Και ενώ ο Μπάιντεν φαίνεται να «κερδίζει» με διαφορά τον Τραμπ στο σενάριο μιας εκλογικής μάχης μεταξύ τους τον Νοέμβριο, η ίδια δημοσκόπηση της Quinnipiac δείχνει πως στο αντίστοιχο σενάριο μιας αναμέτρησης του προέδρου των ΗΠΑ με τη Χέιλι, τα ποσοστά της δεύτερης εμφανίζονται μεγαλύτερα.

Ειδικότερα, η Χέιλι φαίνεται να συγκεντρώνει το 47% της υποστήριξης των ψηφοφόρων, ενώ ο Μπάιντεν το 42%. Οπως εξηγεί ο αναλυτής Τιμ Μαλόι από το Πανεπιστήμιο Quinnipiac, αυτό οφείλεται στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου και συμμετείχαν 1.650 ψηφοφόροι από όλες τις ΗΠΑ. Το περιθώριο λάθους βρίσκεται περίπου στο 2,4%.

Με πληροφορίες από The Hill

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή