Ευχαριστίες Μπάιντεν σε Φον ντερ Λάιεν για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Ευχαριστίες Μπάιντεν σε Φον ντερ Λάιεν για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας ευχαριστίες για την επικύρωση της οικονομικής βοήθειας, ύψους 50 δισ. ευρώ, προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε «την Ευρωπαϊκή Ενωση για το σημαντικό αυτό κονδύλι, το οποίο θα βοηθήσει πολύ την Ουκρανία, την ώρα που συνεχίζει να πολεμά κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Πρόσθεσε δε ότι η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης «δεν υποκαθιστά την αμερικανική ηγεσία», καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να πιέζει το Κογκρέσο για πρόσθετη βοήθεια προς το Κίεβο.

Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για τη βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία είχε μπλοκαριστεί από τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπαν.

Η απόφαση αποτελεί επίσης ένα μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η οικονομική βοήθεια μέσω του προϋπολογισμού για την Ουκρανία, έχει μπλοκαριστεί επί του παρόντος στο Κογκρέσο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή