ΗΠΑ – Θεωρίες συνωμοσίας: «Πράκτορας του Πενταγώνου η Σουίφτ»

ΗΠΑ – Θεωρίες συνωμοσίας: «Πράκτορας του Πενταγώνου η Σουίφτ»

Θεωρίες συνωμοσίας αναπτύσσουν Αμερικανοί ακροδεξιοί, προσπαθώντας να βρουν διαπλοκή μεταξύ της ποπ σταρ, του συντρόφου της και των Δημοκρατικών

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγκάθετη του Πενταγώνου», πράκτορας των Δημοκρατικών και επιστρατευμένη για να εμπλακεί στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι η Τέιλορ Σουίφτ, σύμφωνα με διάφορους, που διαδίδουν εδώ και καιρό θεωρίες συνωμοσίας εις βάρος της παγκοσμίου φήμης σταρ της ποπ.

Σε άρθρο της, η εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης σταχυολόγησε ορισμένες από τις θεωρίες συνωμοσίας που προέρχονται από φανατικούς οπαδούς του Τραμπ –το κίνημα MAGA– και αφορούν τη Σουίφτ, αλλά και τον σύντροφό της, διάσημο παίκτη του φούτμπολ Τράβις Κέλσι, αναφέροντας ότι η σχέση τους είναι πλαστή με στόχο την αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων, την προώθηση του εμβολιασμού και της πολιτικής ατζέντας αφύπνισης.

Η αρχή έγινε πριν από μερικούς μήνες, όταν η Σουίφτ βρέθηκε στο επίκεντρο κακόβουλων σχολιασμών εξαιτίας της σχέσης της με τον Τράβις Κέλσι, τον διάσημο επιθετικό στην ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου των Κάνσας Σίτι Τσιφς. Η ίδια βρέθηκε στην κερκίδα ορισμένων κρίσιμων αγώνων, τους οποίους η ομάδα του συντρόφου της κέρδισε, και πλέον θα βρεθεί στον τελικό του Σούπερ Μπόουλ στις 12 Φεβρουαρίου – το δεύτερο πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στον πλανήτη. Το ειδύλλιο μεταξύ των δύο διασήμων οδήγησε πολλούς να υποστηρίξουν ότι η Σουίφτ «έστησε» τα παιχνίδια για να κερδίσει ο σύντροφός της.

«Πιστεύω –και όσες φορές το έχω πει, μου την έχουν πέσει πολλοί στο Ιντερνετ– ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν την Τέιλορ Σουίφτ», δήλωσε ο Τζακ Ποσόμπιεκ, γνωστός συνωμοσιολόγος της τηλεόρασης και του Ιντερνετ, σε βίντεο που κυκλοφόρησε η πλατφόρμα Truth Social, ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ. «Εχει ήδη ξεκινήσει μία επιχείρηση ώστε να χρησιμοποιηθεί η Σουίφτ για τους σκοπούς τους: Ενάντια στον Τραμπ, υπέρ του Μπάιντεν, θέλουν να πάρουν όλους τους φαν της, τους “Σουίφτις” που λέμε, και να τους κάνουν ψηφοφόρους. Θα το δείτε», πρόσθεσε καταλήγοντας εμφατικά στο ότι «το κατεστημένο έχει συμμαχήσει μαζί της».

Αν και το ποιοι είναι «αυτοί» δεν γίνεται συνήθως σαφές, το όνομα της Σουίφτ έχει συνδεθεί με τους οπαδούς των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κινήματα όπως το Black Lives Matter και, εντέλει, με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Είναι γεγονός ότι ενώ στην αρχή της καριέρας της η Σουίφτ δεν είχε σχέση με την πολιτική, στην εκλογική αναμέτρηση του 2020 πήρε θέση για τους Δημοκρατικούς μιλώντας υπέρ του Μπάιντεν. Μάλιστα, είχε γράψει στην πλατφόρμα Χ, τότε Twitter, απευθυνόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ, πως «θα σε διώξουμε με την ψήφο μας». Η πρωτοφανής αύξηση της δημοτικότητας της 34χρονης τραγουδίστριας, που, ενδεικτικά, αριθμεί σχεδόν 300 εκατ. ακολούθους στο Instagram, ανησυχεί τους Ρεπουμπλικανούς ότι μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές.

«Ο Τράβις Κέλσι τα φτιάχνει με την Τέιλορ Σουίφτ. Βλέπουμε όλη μέρα το ρομάντζο τους. Μετά ο Κέλσι νικάει και πάει στον τελικό. Τους βλέπουμε να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι. Μετά αποκτά το τρόπαιο και στηρίζουν και οι δυο τους τον Μπάιντεν. Τυχαίο; Οχι», έγραψε στο Χ την Κυριακή ο Τζακ Λομπάρντι, ακροδεξιός πρώην υποψήφιος βουλευτής, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες «like».

Και η υστερία δεν μένει μόνο στο Ιντερνετ. Ο τηλεπαρουσιαστής του Fox News Τζέσε Γουότερς αφιέρωσε πρόσφατα μια ολόκληρη στήλη της εκπομπής του για να εξηγήσει πώς η Τέιλορ Σουίφτ είναι πράκτορας του Πενταγώνου και οι «αριστεροί» προωθούν την καριέρα της. «Δεν σας έκανε ποτέ να αναρωτηθείτε πώς εκτινάχθηκε έτσι», ρώτησε με νόημα τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή