Η Τουρκία συνέλαβε επτά υπόπτους για «πώληση πληροφοριών» στην ισραηλινή Μοσάντ

Η Τουρκία συνέλαβε επτά υπόπτους για «πώληση πληροφοριών» στην ισραηλινή Μοσάντ

Η Αγκυρα έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ για «σοβαρές συνέπειες» εάν προσπαθήσει να «κυνηγήσει» μέλη της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν επτά άτομα ως «ύποπτα για πώληση πληροφοριών» στην υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας.

Η Αγκυρα έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ για «σοβαρές συνέπειες» εάν προσπαθήσει να «κυνηγήσει» μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός των παλαιστινιακών εδαφών και εντός της Τουρκίας.

Τούρκοι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ανταλλάξει κατηγορίες δημοσίως από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Τουρκία, σε αντίθεση με τους περισσότερους δυτικούς συμμάχους της, δεν έχει χαρακτηρίσει τη Χαμάς «τρομοκρατική» οργάνωση.

Ο αξιωματούχος ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε ότι η τουρκική αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας διεξήγαγαν κοινές επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, στο πλαίσιο έρευνας που διατάχθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

Παρακολούθηση υπόπτων

Οι επιχειρήσεις έρχονται ένα μήνα έπειτα από άλλο γύρο συλλήψεων που σχετίζονταν με φερόμενες δραστηριότητες της Μοσάντ στην Τουρκία.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TRT μετέδωσε την Παρασκευή ότι «η MIT διαπίστωσε πως η Μοσάντ χρησιμοποιούσε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθεί στόχους της».

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν «να παρακολουθήσουν και να φωτογραφίσουν τους στόχους, να τοποθετήσουν συσκευές παρακολούθησης και να αποκτήσουν πληροφορίες για λογαριασμό της Μοσάντ», ανέφερε το TRT, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές ασφαλείας.

Η Αγκυρα δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για τις συλλήψεις.

Τον περασμένο μήνα, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι οι Ααρχές συνέλαβαν 34 άτομα ως ύποπτα για σύνδεση με τη Μοσάντ και για στοχοποίηση Παλαιστινίων που ζουν στην Τουρκία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT