Συμφωνίες της Lockheed Martin με σαουδαραβικές εταιρείες για την κατασκευή αμυντικού συστήματος

Συμφωνίες της Lockheed Martin με σαουδαραβικές εταιρείες για την κατασκευή αμυντικού συστήματος

Οι συμφωνίες, που σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, θα συμβάλλουν στην «ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας» της Σαουδικής Αραβίας, έρχονται σε μία περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Lockheed Martin υπέγραψε συμφωνίες με εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή τμημάτων του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα Δευτέρα.

Οι συμφωνίες θα ενισχύσουν τις κατασκευαστικές δυνατότητες στη Σαουδική Αραβία και θα μεταφέρουν τεχνογνωσία για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, ανέφερε η Lockheed σε ανακοίνωσή της.

Η κρατική εταιρεία Saudi Arabian Military Industries (SAMI) υπέγραψε 11 συμφωνίες στην αμυντική έκθεση της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Αυξανόμενες εντάσεις

Οι συμβάσεις έρχονται σε μία περίοδο αυξανόμενης έντασης στην περιοχή. Ναυτιλιακές εταιρείες ανέστειλαν τις διελεύσεις πλοίων τους κατά μήκος της πολυσύχναστης διαδρομής της Ερυθράς Θάλασσας για να αποφύγουν επιθέσεις από την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χούθι της Υεμένης.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων από τον Νοέμβριο σε απάντηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατήρησε την υποστήριξή της προς τους Σαουδάραβες για την παραλαβή του συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) που εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2017 με σκοπό την αντιμετώπιση των απειλών από βαλλιστικούς πυραύλους.

Οι κύριοι εταίροι της συμφωνίας της Lockheed Martin που θα λάβουν υπεργολαβίες είναι η Middle East Propulsion Company (MEPC) και η Arabian International Company (AIC), προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε ξεχωριστή συμφωνία, η Boeing Saudi Arabia και η Bahri Logistics, μονάδα της εθνικής ναυτιλιακής εταιρείας της χώρας, υπέγραψαν στρατηγικό μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει την ενίσχυση των δραστηριοτήτων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και ενίσχυση της υποστήριξης της Bahri για υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με την άμυνα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT