Σούνακ: «Σοκαρισμένος» για τον βασιλιά Κάρολο – «Ευτυχώς, ο καρκίνος εντοπίστηκε εγκαίρως»

Σούνακ: «Σοκαρισμένος» για τον βασιλιά Κάρολο – «Ευτυχώς, ο καρκίνος εντοπίστηκε εγκαίρως»

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι ο Κάρολος θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα σοκαρισμένος από την είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και εξέφρασε την ελπίδα ο μονάρχης να μπορέσει να αναρρώσει γρήγορα τονίζοντας ότι η νόσος εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι ο Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο εδώ και 18 μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, θα αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Ο μικρότερος γιος του 75χρονου μονάρχη, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει απαρνηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα μεταβαίνει σήμερα στη Βρετανία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις του Καρόλου.

Ο Σούνακ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC σοκαρισμένος και λυπημένος από την είδηση.

«Οι σκέψεις μας είναι με εκείνον και την οικογένειά του. Ξέρετε, ευτυχώς, βρέθηκε εγκαίρως», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κάρολος φέρεται να σχεδιάζει να συνεχίσει να ασκεί μεγάλο μέρος των ιδιωτικών του καθηκόντων ως μονάρχη, περιλαμβανομένης της εβδομαδιαίας επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό, και ο Σούνακ είπε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον βασιλιά.

«Αυτό φυσικά θα συνεχιστεί φυσιολογικά και θα διαχειριζόμαστε τα πάντα», πρόσθεσε ο Σούνακ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή