Πόλεμος στο Σουδάν: «Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εναντίον Ρώσων μισθοφόρων»

Πόλεμος στο Σουδάν: «Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εναντίον Ρώσων μισθοφόρων»

Βίντεο που φέρεται να προέρχεται από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δείχνει αιχμάλωτο Ρώσο να λέει ότι ανήκει στη μισθοφορική εταιρεία της Wagner

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις φέρεται να επιχειρούν στο Σουδάν υποστηρίζοντας τον στρατό της χώρας εναντίον Ρώσων μισθοφόρων της Wagner οι οποίοι έχουν συνταχθεί με τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Kyiv Post». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βίντεο δείχνει έναν αιχμάλωτο Ρώσο κρατούμενο να ανακρίνεται μαζί με δύο Αφρικανούς. Ο Ρώσος στρατιώτης λέει ότι ανήκει στην «PMC Wagner» και ότι ήρθε στο Σουδάν από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με σκοπό «να ανατρέψουν την τοπική κυβέρνηση» έχοντας μια δύναμη περίπου 100 ατόμων.

Το βίντεο φέρεται να προέρχεται από πηγές των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είναι υπεύθυνες για τις μυστικές επιχειρήσεις.

Η τοποθεσία και το περιεχόμενο του βίντεο δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο έρχεται στην επικαιρότητα ύστερα από μήνες εικασιών ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στο Σουδάν στο πλαίσιο εκστρατείας του Κιέβου να πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα πολύ πέρα από τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο παρελθόν έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνουν ουκρανικού τύπου χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι εναντίον δυνάμεων της RSF. Ο στρατός του Σουδάν πολεμά την RSF από την περασμένη άνοιξη. Υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές ότι οι αντικυβερνητικοί αντάρτες υποστηρίζονται από τη ρωσική Wagner.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT