Νέο κάλεσμα του επικεφαλής της FIFA για δράση κατά του ρατσισμού

Νέο κάλεσμα του επικεφαλής της FIFA για δράση κατά του ρατσισμού

«Ζούμε σε διαιρεμένο κόσμο, λέμε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο, αλλά ο κόσμος μας είναι διαιρεμένος», τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επανέλαβε την έκκλησή του για ανάληψη δράσης με σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης των ρατσιστικών περιστατικών στο ποδόσφαιρο, μιλώντας στο συνέδριο της UEFA σήμερα Πέμπτη.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μαϊνάν, εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνα στην Ουντινέζε τον περασμένο μήνα έπειτα από ρατσιστικά συνθήματα από τους οπαδούς των γηπεδούχων, ενώ ο Κέισι Πάλμερ της Κόβεντρι Σίτι δήλωσε ότι έγινε στόχος ρατσιστικών προσβολών από οπαδούς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Τα περιστατικά χαρακτηρίστηκαν ως «εντελώς αποτρόπαια» από τον Ινφαντίνο, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι σύλλογοι θα πρέπει αυτόματα να τιμωρούνται με ήττα όταν οι οπαδοί τους επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά.

«Δεν είναι αποδεκτό»

«Ζούμε σε διαιρεμένο κόσμο, λέμε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο, αλλά ο κόσμος μας είναι διαιρεμένος, ο κόσμος μας είναι επιθετικός και τις τελευταίες εβδομάδες και του προηγούμενους μήνες γίναμε μάρτυρες, δυστυχώς, πολλών ρατσιστικών περιστατικών», δήλωσε την Πέμπτη.

«Αυτό δεν είναι πλέον αποδεκτό και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σταματήσουμε».

Ο Ινφαντίνο επανέλαβε ότι το ποδόσφαιρο διαθέτει εργαλεία, όπως η διαδικασία τριών σταδίων, όπου ο διαιτητής μπορεί να διακόψει δύο φορές παιχνίδι και τελικά να το τερματίσει, καθώς και πειθαρχικά μέτρα και εκπαίδευση, αλλά τόνισε ότι αυτά δεν είναι αρκετά.

«Αυτό που προτείνω επιπλέον όλων αυτών είναι να εργαστούμε όλοι μαζί τους επόμενους τρεις μήνες πριν από το συνέδριο της FIFA τον Μάιο στην Μπανγκόκ», δήλωσε ο Ινφαντίνο.

«Και στο συνέδριο ερχόμαστε όλοι μαζί με ισχυρό ψήφισμα, ενωμένοι, και οι 211 χώρες της FIFA, για την καταπολέμηση του ρατσισμού. Ας σταματήσουμε τον ρατσισμό, ας τον σταματήσουμε τώρα, ας το κάνουμε όλοι μαζί με ενιαίο τρόπο».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή