Ιρλανδία: Δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει «βουτιά» στα ποσοστά του Σιν Φέιν

Ιρλανδία: Δεύτερη δημοσκόπηση δείχνει «βουτιά» στα ποσοστά του Σιν Φέιν

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε δύο εβδομάδες, που δείχνει ότι το προβάδισμά του, το οποίο παραμένει πάντως σημαντικό, ψαλιδίζεται ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποστήριξη του Σιν Φέιν στην Ιρλανδία μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%, όπως δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα μέσα σε δύο εβδομάδες, που δείχνει ότι το προβάδισμά του, το οποίο παραμένει πάντως σημαντικό, ψαλιδίζεται ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Το Σιν Φέιν προηγείται σε σχέση με τους δύο κύριους αντιπάλους του, κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η πρώην πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού έχει μπει σε κυβερνητική τροχιά.

Παρά την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξης των τελευταίων τριών ετών, με βάση δημοσκόπηση των Irish Times/Ipsos B&A, το Σιν Φέιν εξακολουθούσε να βρίσκεται οκτώ μονάδες μπροστά από τα κεντροδεξιά κόμματα που μοιράζονται σήμερα την εξουσία.

Πτώση, κατά τέσσερις μονάδες, στο 25% είχαν καταγράψει τα ποσοστά του Σιν Φέιν και σε δημοσκόπηση της Business Post RED C στις 28 Ιανουαρίου.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη Sunday Independent/Ireland Thinks πάντως, έδειξε ότι το Σιν Φέιν υποχώρησε κατά μόλις μία μονάδα, στο 29%, την περασμένη εβδομάδα, διατηρώντας προβάδισμα 10 μονάδων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή