Εκλογές στο Πακιστάν: Συνεργάτης του Ιμράν Χαν ζητάει δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Εκλογές στο Πακιστάν: Συνεργάτης του Ιμράν Χαν ζητάει δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Υποψήφιοι τους οποίους στηρίζει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, σχεδιάζουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε το Σάββατο υψηλόβαθμος συνεργάτης του φυλακισμένου πολιτικού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποψήφιοι τους οποίους στηρίζει το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ιμράν Χαν, σχεδιάζουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε το Σάββατο υψηλόβαθμος συνεργάτης του φυλακισμένου πολιτικού.

Κάλεσε δε τους υποστηρικτές του κόμματος να διαδηλώσουν ειρηνικά, εάν δε δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών.

Επισημαίνεται πως τόσο ο Χαν όσο ο τρεις φορές πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, ανακοίνωσαν τη νίκη τους την Παρασκευή.

Ο Γκόχαρ Χαν, ο πρόεδρος του κόμματος του Χαν, Πακιστάν Τεχρίκ ε Ινσάφ (PTI), που είναι και ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού, κάλεσε «όλους τους θεσμούς» στο Πακιστάν να σεβαστούν την εντολή που δόθηκε στο κόμμα του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, είπε πως εάν τα συνολικά αποτελέσματα των εκλογών δεν δοθούν στη δημοσιότητα έως απόψε το βράδυ, το κόμμα θα πραγματοποιήσει ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αύριο έξω από κυβερνητικά κτίρια, σε ολόκληρη τη χώρα.

Νωρίτερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν εξέφρασε ικανοποίηση για την «επιτυχημένη διεξαγωγή» των εθνικών εκλογών, λέγοντας πως το έθνος έχει ανάγκη από «σταθερά χέρια» για να απομακρυνθεί από την πολιτική «της αναρχίας και της πόλωσης».

Υπενθυμίζεται πως ΗΠΑ, Βρετανία καθώς και η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασαν ανησυχίες για την εκλογική διαδικασία, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας για καταγγελλόμενες παρατυπίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή