Οι Ισραηλινοί όμηροι διασώθηκαν από διαμέρισμα «στην καρδιά της Ράφα»

Οι Ισραηλινοί όμηροι διασώθηκαν από διαμέρισμα «στην καρδιά της Ράφα»

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα, στον δεύτερο όροφο κτιρίου, όπου κρατούνταν από ενόπλους της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, δίνοντας στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρωί της Δευτέρας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ διέσωσε δύο άνδρες ομήρους, τον Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και τον Λουίς Χαρ, 70 ετών, οι οποίοι κρατούνταν στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας, Ράφα, σήμερα Δευτέρα, νωρίς το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε κτίριο «στην καρδιά της Ράφα».

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα, στον δεύτερο όροφο κτίρίου, όπου κρατούνταν από ενόπλους της Χαμάς, όπως εξήγησε ο Χαγκάρι.

«Θωράκισαν τους ομήρους με τα σώματά τους»

Ο Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή της εισόδου στο διαμέρισμα οι Ισραηλινοί στρατιώτες θωράκισαν τον Μαρμάν και τον Χαρ με τα σώματά τους, «ξεκινώντας παράτολμη μάχη με σφοδρές ανταλλαγές πυρών».

Αφότου οι δύο άνδρες βγήκαν από το διαμέρισμα, όπως εξήγησε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνέχισαν να «τους παρέχουν [προστασία] στην περιοχή της Ράφα μέχρις ότου έφτασαν σε ασφαλή ζώνη».

«Πρόκειται για επιχείρηση που προετοιμάζαμε εδώ και καιρό», ανέφερε ο Χαγκάρι. Οι δύο άνδρες απήχθησαν από ισραηλινό κιμπούτς στις 7 Οκτωβρίου και έκτοτε κρατούνταν όμηροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT