Κάμερον: Το Ισραήλ να σκεφτεί σοβαρά πριν από περαιτέρω δράση στη Ράφα

Κάμερον: Το Ισραήλ να σκεφτεί σοβαρά πριν από περαιτέρω δράση στη Ράφα

Το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσει και να σκεφτεί σοβαρά, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη νότια πόλη της Γάζας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσει και να σκεφτεί σοβαρά προτού αναλάβει περαιτέρω δράση στη Ράφα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, σήμερα Δευτέρα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη νότια πόλη της Γάζας, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο περίπου ενός εκατομμυρίου εκτοπισμένων αμάχων.

Τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 67 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, υπό την κάλυψη των οποίων το Ισραήλ απελευθέρωσε δύο ομήρους.

«Θέλουμε άμεση παύση των μαχών»

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Ράφα και για το αν το Ισραήλ είχε υπερβεί το διεθνές δίκαιο, ο Κάμερον δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εκτιμούμε ότι είναι αδύνατο να δούμε πώς μπορείς να κάνεις πόλεμο ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε».

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση και θέλουμε το Ισραήλ να σταματήσει και να σκεφτεί πολύ σοβαρά πριν προβεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια. Αλλά πάνω από όλα, αυτό που θέλουμε είναι άμεση παύση των μαχών και θέλουμε αυτή η παύση να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή