Ερυθρά Θάλασσα: Φωτογραφία από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο

Ερυθρά Θάλασσα: Φωτογραφία από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Star Iris» δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι, 40 μίλια ανοιχτά των ακτών της Υεμένης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφία από τις ζημιές που υπέστη το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Star Iris», το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι, 40 μίλια ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σε ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, αποτυπώνεται το σημείο στο οποίο χτυπήθηκε το πλοίο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των φιλοϊρανών μαχητών, Γιάχια Σάρια, δήλωσε από το δίκτυο Al Masirah, που ελέγχουν οι Χούθι, ότι οι δυνάμεις τους στόχευσαν το πλοίο, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι τα πλήγματα σε βάρος του ήταν ακριβή.

Ερυθρά Θάλασσα: Φωτογραφία από τις ζημιές στο ελληνόκτητο πλοίο-1
Πηγή: ΣΚΑΪ

Κατά πληροφορίες της υπηρεσίας ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), το πλοίο πλέει αυτοδύναμο προς το πλησιέστερο λιμάνι και το πλήρωμα είναι σώο και ασφαλές.

Το πλοίο εκτιμάται ότι κατέστη στόχος των Χούθι εξαιτίας της σημαίας των Νήσων Μάρσαλ που φέρει (το ανεξάρτητο πλέον κρατίδιο μέχρι το 1979 ανήκε στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών και έκτοτε οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ παραμένουν στενές, ενώ φιλοξενεί και αμερικανική στρατιωτική βάση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή