ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο βοήθειας για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο βοήθειας για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η έγκριση ήρθε εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για την τύχη που θα έχει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικανοί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα, Τρίτη, ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95,34 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για την τύχη που θα έχει το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Το μέτρο πέρασε με 70 θετικές ψήφους έναντι 29 αρνητικών, ξεπερνώντας το ελάχιστο όριο των 60 ψήφων που χρειάζονται ώστε να δοθεί το πράσινο φως και στη συνέχεια εστάλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι 22 Ρεπουμπλικανοί στήριξαν το νομοσχέδιο καθώς και η πλειοψηφία των Δημοκρατικών.

«Σίγουρα έχουν περάσει χρόνια, ίσως και δεκαετίες, από τότε που η Γερουσία ψήφισε ένα νομοσχέδιο που επηρεάζει τόσο πολύ όχι μόνο την εθνική μας ασφάλεια, όχι μόνο την ασφάλεια των συμμάχων μας, αλλά την ασφάλεια της δυτικής δημοκρατίας εν γένει», δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ.

Η ψηφοφορία στη Γερουσία έγινε, αφού οκτώ σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι είναι πολέμιοι της αποστολής βοήθειας στην Ουκρανία, πραγματοποίησαν έναν ολονύκτιο μαραθώνιο ομιλιών που διήρκεσε παραπάνω από έξι ώρες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτρέπει εδώ και μήνες το Κογκρέσο να επισπεύσει τη νέα βοήθεια προς την Ουκρανία και τους εταίρους των ΗΠΑ στον Ινδο-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

Μετά μάλιστα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ζήτησε χρηματοδότηση και για το Ισραήλ, καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστινίους στη Γάζα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή