Διαπραγματεύσεις για τη Γάζα: Ο διευθυντής της CIA στο Κάιρο

Διαπραγματεύσεις για τη Γάζα: Ο διευθυντής της CIA στο Κάιρο

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα ο Ουίλιαμ Μπερνς, με στόχο μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων προσφέροντας ως αντάλλαγμα μια προσωρινή εκεχειρία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο άνθρωπος του Μπάιντεν για τις δύσκολες αποστολές στο εξωτερικό, με στόχο μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που ακόμη κρατούνται από τη Χαμάς. Ως αντάλλαγμα θα προσφέρεται η παύση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε τον Ουίλιαμ Μπερνς στο Κάιρο για τις συνομιλίες που έχουν ως στόχο να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα μια παύση των μαχών. Ο κ. Μπερνς επρόκειτο να έχει συναντήσεις σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό του Κατάρ και Αιγύπτιους αξιωματούχους», γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης επικαλούμενοι ως πηγή το αιγυπτιακό δίκτυο Al Qahera.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται πάνω σε μια συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση των εναπομεινάντων ομήρων με αντάλλαγμα μια εκεχειρία διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων.

Η παρουσία διαπραγματευτών σήμερα στο Κάιρο έρχεται να ανανεώσει την πίεση που ασκείται προς την πλευρά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια περίοδο ωστόσο κατά την οποία εκείνος απειλεί να στείλει ισραηλινές δυνάμεις στη Ράφα κοντά, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Με πληροφορίες από New York Times  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή