Κάμαλα Xάρις «for president»

Ετοιμη να υπηρετήσει την πατρίδα δηλώνει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ – 37% στον Τραμπ και 34% στον Μπάιντεν δίνει δημοσκόπηση για λογαριασμό του Reuters

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ετοιμη να υπηρετήσει την πατρίδα της δηλώνει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε αμερικανική εφημερίδα. «Οποιος με δει επί το έργον θα βγάλει το συμπέρασμα ότι είμαι απόλυτα ικανή να ηγηθώ», είπε η αντιπρόεδρος στη συνέντευξη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Χουρ, με τις εκτιμήσεις για τα προβλήματα μνήμης του 81χρονου προέδρου.

Ο Ρόμπερτ Χουρ, επικεφαλής έρευνας για απόρρητα έγγραφα στην κατοχή του τότε αντιπροέδρου Μπάιντεν, δεν άσκησε διώξεις κατά του σημερινού προέδρου, υποστηρίζοντας στην έκθεσή του ότι το δικαστήριο θα δίσταζε να καταδικάσει «έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με κακή μνήμη». Την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευση της έκθεσης Χουρ, η αντιπρόεδρος Χάρις πήρε το μέρος του πολιτικού προϊσταμένου της, κάνοντας λόγο για τα «πολιτικά κίνητρα» του εισαγγελέα και επαινώντας την προεδρία Μπάιντεν.

Σκληρή σάτιρα με στόχο την ηλικία του Μπάιντεν, αλλά και του Τραμπ, εκτόξευσε στο μεταξύ ο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής Τζον Στιούαρτ στην εκπομπή του τη Δευτέρα το βράδυ. «Τι κάνουμε εδώ; Ο τύπος αυτός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν μπορούσε να θυμηθεί πολλά στην κατάθεσή του. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλέσει βασικά στοιχεία κατά τη διάρκεια ανάκρισης», είπε ο Στιούαρτ αναφερόμενος στην κατάθεση Μπάιντεν ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Χουρ.

Αμέσως μετά, όμως, ο παρουσιαστής μετέδωσε βίντεο κατάθεσης του Τραμπ, στην οποία ο τέως πρόεδρος δεν θυμάται ποιο έτος παντρεύτηκε την πρώην σύζυγό του, παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα κόμπαζε ότι διαθέτει την καλύτερη μνήμη στον κόσμο.

«Ορίστε ένα δείγμα πρόωρης γεροντικής άνοιας σε εισαγγελική κατάθεση», είπε ο Στιούαρτ, για να συνεχίσει: «Είναι και οι δύο αντικειμενικά γέροι! Βρίσκονται σε ηλικία όπου δεν περιμένεις πια κάτι ξεχωριστό. Εχουν τις ταυτότητες συνταξιούχων, έχουν περίθαλψη, έχουν έκπτωση στο σινεμά. Αυτοί είναι οι δύο γηραιότεροι υποψήφιοι πρόεδροι στην ιστορία της χώρας».

Την ίδια ώρα, μικρή διαφορά χωρίζει Μπάιντεν και Τραμπ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Χουρ για λογαριασμό του Reuters έδειξε ότι η πρόθεση ψήφου υπέρ του Τραμπ βρίσκεται στο 37% και του Μπάιντεν στο 34%.

Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι οι δικαστικές διώξεις κατά του Τραμπ πλήττουν σημαντικά τα ποσοστά αποδοχής του, με το 25% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και το 50% των ανεξάρτητων να δηλώνουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν εάν καταδικασθεί από σώμα ενόρκων για κακούργημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή