Πούτιν: «Είμαστε κοντά στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο»

Πούτιν: «Είμαστε κοντά στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο»

«Ελπίζω πως σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ για τις τεχνολογίες του μέλλοντος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρώσοι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στη δημιουργία εμβολίων για τον καρκίνο, τα οποία θα μπορούσαν σύντομα να διατεθούν σε ασθενείς, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως ανέφερε, «έχουμε φθάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων εμβολίων κατά του καρκίνου καθώς και των ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων νέας γενιάς».

«Ελπίζω πως σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Κατά την ομιλία του σε φόρουμ για τις τεχνολογίες του μέλλοντος, ο Πούτιν δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποιους τύπους καρκίνου αφορούν τα εν λόγω εμβόλια.

Ηδη, πολλές χώρες και εταιρείες εργάζονται πάνω σε εμβόλια κατά του καρκίνου. Πέρυσι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε συμφωνία με τη γερμανική BioNTech για την έναρξη κλινικών δοκιμών που θα παρέχουν «εξατομικευμένες θεραπείες για τον καρκίνο», με στόχο να φτάσουν σε 10.000 ασθενείς έως το 2030.

Σήμερα κυκλοφορούν έξι εγκεκριμένα εμβόλια κατά των ιών των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλούν πολλούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β (HBV), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή