Η Ρωσία διέψευσε ως «κακόβουλα κατασκευάσματα» τα περί πυρηνικών στο διάστημα

Η Ρωσία διέψευσε ως «κακόβουλα κατασκευάσματα» τα περί πυρηνικών στο διάστημα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ισχυρίστηκε ότι η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον αποτελεί «ξεκάθαρη προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει τη διάθεση περισσότερων χρημάτων για την ασφάλεια»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα Πέμπτη ως ψευδή την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών για φερόμενες νέες πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας στο διάστημα.

Εκανε λόγο για «κακόβουλα κατασκευάσματα» και για τέχνασμα του Λευκού Οίκου με στόχο να ωθήσει τους Αμερικανούς βουλευτές στο να εγκρίνουν περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Κογκρέσο και τους συμμάχους στην Ευρώπη για «νέες πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές πυρηνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν διεθνή απειλή», όπως δήλωσε στο Reuters πηγή που φέρεται να ενημερώθηκε για το θέμα την Τετάρτη.

Οι νέες δυνατότητες, που σχετίζονται με τις ρωσικές προσπάθειες να αναπτύξουν διαστημικό όπλο, δεν αποτελούν επείγουσα απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε η πηγή.

«Κόλπα του Λευκού Οίκου»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι δεν θα σχολιάσει την ουσία των εκθέσεων μέχρι να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον αποτελεί «ξεκάθαρη προσπάθεια να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει τη διάθεση περισσότερων χρημάτων για την ασφάλεια».

«Είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί, μέσω εξαπάτησης, να ενθαρρύνει το Κογκρέσο να ψηφίσει νομοσχέδιο για τη διάθεση χρημάτων, αυτό είναι προφανές», είπαν οι δημοσιογράφοι.

«Θα δούμε τι κόλπα θα χρησιμοποιήσει ο Λευκός Οίκος», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, υπεύθυνος για τον έλεγχο των εξοπλισμών, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «κακόβουλη κατασκευή», μετέδωσε το TASS.

Η εισβολή στην Ουκρανία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας έπειτα από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962. Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήκουν στις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, οι οποίες κατέχουν μαζί, περίπου το 90% των πυρηνικών όπλων του κόσμου.

Διαθέτουν επίσης προηγμένους στρατιωτικούς δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή