Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση 3 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση 3 δισ. ευρώ στη Γερμανία

Το ύψος της επένδυσης είναι το μεγαλύτερο που έχει δαπανήσει η εταιρεία στη Γερμανία, στα 40 χρόνια λειτουργίαςτης, εξήγησε ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, Μπραντ Σμιθ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Microsoft θα επενδύσει τα επόμενα δύο χρόνια περισσότερα από τρία δισ. ευρώ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Γερμανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού, Μπραντ Σμιθ, έπειτα από συνάντηση με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον Μπραντ Σμιθ, η Microsoft σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 3,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2025 στη διεύρυνση των δυνατοτήτων για τα κέντρα δεδομένων της σε εφαρμογές σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και το υπολογιστικό νέφος (cloud computing).

Το ύψος της επένδυσης για την αμερικανική εταιρεία είναι το μεγαλύτερο που έχει δαπανήσει στη Γερμανία στα 40 χρόνια λειτουργίας της, εξήγησε ο Μπραντ Σμιθ.

Πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμπεριλάβει έως και 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση 3 δισ. ευρώ στη Γερμανία-1
REUTERS/Liesa Johannssen

Η Γερμανία κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από οργανισμούς και είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προγραμματιστής εφαρμογών στην Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Σμιθ, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι κατέχει όμως μόλις την ενδέκατη θέση στην Ευρώπη στις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), από την επένδυση θα επωφεληθεί κυρίως η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Ο όμιλος αναζητά εγγύτητα με σημαντικούς πελάτες, όπως η Bayer και η RWE, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν συντομότερους τους χρόνους μεταφοράς δεδομένων, διευκρινίζεται.

Πρόκειται για «ισχυρό μήνυμα για την Γερμανία και μια μεγάλη συνεισφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές στην περιοχή της Ρηνανίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι ένας παγκόσμιος παίκτης κάνει μια τέτοια επένδυση στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης και αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής τοποθέτησης».

Το dpa αναφέρει ακόμη ότι και η εσση θα έχει όφελος από την επένδυση, καθώς η περιοχή είναι η κορυφαία τοποθεσία για κέντρα δεδομένων στην Γερμανία, λόγω του μεγάλου διαδικτυακού κόμβου DE-CIX στην Φρανκφούρτη.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Γερμανία συγκεντρώνει πλέον το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων που έχουν ανακοινωθεί από τη Microsoft. Ακολουθούν η Μεγάλη Βρετανία, όπου η αμερικανική εταιρία έχει ανακοινώσει επένδυση 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026 – πάλι για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης – και η Αυστραλία, με αντίστοιχη επένδυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT