Σούνακ για τη διπλή ήττα των Τόρις: «Εχουμε δουλειά μπροστά μας»

Σούνακ για τη διπλή ήττα των Τόρις: «Εχουμε δουλειά μπροστά μας»

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2019, οι Συντηρητικοί έχουν χάσει συνολικά 10 ενδιάμεσες εκλογές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η ήττα των Συντηρητικών σε δύο ενδιάμεσες εκλογικές αναμετρήσεις το βράδυ της Πέμπτης δείχνουν πως το κόμμα έχει «δουλειά μπροστά του», ενόψει των εθνικών εκλογών που αναμένονται αργότερα εντός του έτους.

Οι ψηφοφόροι είχαν κληθεί στις κάλπες σε δύο εκλογικές περιφέρειες. Στο Γουελινγκμπόροου (στην κεντρική Αγγλία) ο βουλευτής Πίτερ Μπόουν έχασε την έδρα του αφού εκδιώχθηκε από το Κοινοβούλιο για εκφοβισμό και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στην περιφέρεια Κίνγκσγουντ (νοτιοδυτικά) ο βουλευτής Κρις Σκίντμορ παραιτήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την παροχή από την κυβέρνηση αδειών για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

«Κοιτάμε τα αποτελέσματα, πολύ χαμηλή προσέλευση, [αυτό] δείχνει ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι ανταποκρινόμαστε στις προτεραιότητές τους και αυτό είμαι αποφασισμένος να το κάνω», δήλωσε ο Σούνακ σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Στάρμερ: «Οι Τόρις απέτυχαν. Η ύφεση του Ρίσι το αποδεικνύει»

Μιλώντας για τη διπλή νίκη των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ, επικεφαλής του κόμματος και μεγάλο φαβορί για να γίνει πρωθυπουργός μετά τις φετινές βουλευτικές εκλογές, έκανε λόγο για ένα «εκπληκτικό αποτέλεσμα», που «δείχνει ότι οι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή και είναι έτοιμοι να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στους Εργατικούς».

«Οι Τόρις απέτυχαν. Η ύφεση του Ρίσι το αποδεικνύει. Γι’ αυτό έχουμε δει τόσο πολλούς πρώην συντηρητικούς ψηφοφόρους να αλλάζουν την ψήφο τους», πρόσθεσε ο Στάρμερ.

Από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2019 οι Συντηρητικοί έχουν χάσει συνολικά 10 ενδιάμεσες εκλογές, το χειρότερο αποτέλεσμα για οποιαδήποτε βρετανική κυβέρνηση από τη δεκαετία του 1960.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή