Ο ΠΟΥ ζητά πρόσβαση στο νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας μετά την ισραηλινή επιδρομή

Ο ΠΟΥ ζητά πρόσβαση στο νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας μετά την ισραηλινή επιδρομή

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να παραδοθούν καύσιμα για να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών που σώζουν ζωές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που παραμένει σε λειτουργία, το νοσοκομείο Νάσερ, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή.

«Υπάρχουν ακόμη σοβαρά τραυματισμένοι και άρρωστοι ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να παραδοθούν καύσιμα για να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών που σώζουν ζωές… Προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ χρειάζονται βοήθεια», πρόσθεσε.

Ομηροι και σοροί αιχμαλώτων

Ο ισραηλινός στρατός χαρακτήρισε την επιδρομή στο νοσοκομείο Νάσερ «ακριβείας και περιορισμένης έκτασης».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι βασίστηκε σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μαχητές της Χαμάς κρατούσαν ομήρους στην εγκατάσταση, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και σοροί αιχμαλώτων, όπως τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή