Αλεξέι Ναβάλνι: «Δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του» – Οι τελευταίες 48 ώρες

Αλεξέι Ναβάλνι: «Δεν είχε παραπονεθεί για την υγεία του» – Οι τελευταίες 48 ώρες

Ενα μόλις 24ωρο πριν, ο Ναβάλνι είχε συμμετάσχει μέσω βίντεο σε δύο δικαστικές ακροάσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανένα σημάδι σοβαρού προβλήματος υγείας δεν είχε αναφερθεί τις ημέρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι στις ρωσικές φυλακές. Μάλιστα, ένα 24ωρο πριν, ο Ναβάλνι είχε συμμετάσχει μέσω βίντεο σε δύο δικαστικές ακροάσεις. 

Συγκεκριμένα, μόλις στις 15 Φεβρουαρίου, κατά τις προαναφερθείσες ακροάσεις, το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti, μετέδωσε ότι ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου δεν είχε εκφράσει κανένα παράπονο σχετικά με την υγεία του.

«Χθες, Πέμπτη πραγματοποιήσαμε δύο ακροάσεις. Δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για την υγεία του, μίλησε δραστήρια», δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti το δικαστήριο της πόλης Κοβρόφ, σύμφωνα με το France24. 

Και η βελγική Le Soir αναφέρει ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος έδειχνε να είναι καλά στη χθεσινή ακρόαση. Ενας, μάλιστα, από τους δικηγόρους του Ναβάλνι, ο Λεονίντ Σολόβιεφ, δήλωσε ότι ένας από τους συμβούλους του κατάφερε να τον δει την Τετάρτη. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα ήταν φυσιολογικά».

Σήμερα, Παρασκευή οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι «τη 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ανάνηψης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα […] Τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση». 

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια για τα αίτια του θανάτου του. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το θέμα και πως οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ναβάλνι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή