Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμα 354,8 εκατ. δολ για επιχειρηματική απάτη

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμα 354,8 εκατ. δολ για επιχειρηματική απάτη

Η γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του ότι υπερεκτιμούσαν την καθαρή αξία των ακινήτων επί μία δεκαετία, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους δανεισμού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα 354,8 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, για την υπερτίμηση των ακινήτων του, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε δικαστής στη Νέα Υόρκη.

Η γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατηγορεί τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του ότι υπερεκτιμούσαν την καθαρή αξία των ακινήτων επί μία δεκαετία, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους δανεισμού.

Ο δικαστής Αρθουρ Ενγκορον απαγόρευσε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να υπηρετεί ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας στη Νέα Υόρκη για τρία χρόνια.

Παράλληλα, ακύρωσε προηγούμενη απόφαση που είχε λάβει τον Σεπτέμβριο, όταν είχειδιατάξει τη «διάλυση» των εταιρειών που αποτελούν την αυτοκρατορία ακινήτων του Τραμπ, επισημαίνοντας πως αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο καθώς διορίζεται ανεξάρτητος ελεγκτής που θα εποπτεύει τις επιχειρήσεις του. 

Στην απόφασή του, ο Ενγκορον αναφέρει ότι ο Τραμπ και οι ενήλικοι γιοι του που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, «είναι ανίκανοι να παραδεχθούν το λάθος τους». «Η παντελής έλλειψη μεταμέλειας αγγίζει τα όρια της παθολογίας», επισημαίνει.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Αλίνα Χάμπα, ανέφερε ότι η απόφαση αποτελεί «κατάφωρη αδικία» και «αποκορύφωμα ενός πολυετούς, πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών» εναντίον του.

«Δεν αφορά μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ. Αν αυτή η απόφαση ισχύσει, θα χρησιμεύσει ως μήνυμα σε κάθε Αμερικανό ότι η Νέα Υόρκη δεν είναι πλέον ανοιχτή για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Χάμπα, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή