Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση ο πρώην επικεφαλής του Frontex

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση ο πρώην επικεφαλής του Frontex

Ο Φαμπρίς Λεγκερί ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του το Σάββατο μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην επικεφαλής του οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Φαμπρίς Λεγκερί θα κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας του Ζορντάν Μπαρντελά, Εθνική Συσπείρωση (Rassemblement National) στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ο Λεγκερί μάλιστα, θα βρίσκεται στην τρίτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του το Σάββατο μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X. «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η Εθνική Συσπείρωση «έχει συγκροτημένο σχέδιο και την αποφασιστικότητα να το κάνει πραγματικότητα» ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαμπρίς Λεγκερί υπέβαλε την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2022 από την ευρωπαϊκή υπηρεσία ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, μετά από έρυενα της OLAF για τον φερόμενο ρόλο του Frontex σε παράνομη απομάκρυνση μεταναστών, στα σύνορα της Ε.Ε., μια πρακτική γνωστής ως pushbacks.

Η Εθνική Συσπείρωση αναμένεται να εξασφαλίσει έως και 33% (από 23,3% το 2019) και το επίσης ακροδεξιό κόμμα Reconquête του Ερίκ Ζεμούρ θα μπορούσε να αγγίξει το 6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Portland Communications, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα το Politico.

Συγκριτικά, ο κεντρώος συνασπισμός κομμάτων στον οποίο συμμετέχει και η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δεν πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, να ξεπεράσει το 14%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT