Λουκασένκο: Βάσιμοι οι φόβοι για έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Λουκασένκο: Βάσιμοι οι φόβοι για έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας πιστεύει ότι οι φόβοι για την πιθανότητα νέου παγκοσμίου πολέμου δεν είναι αβάσιμοι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο πιστεύει ότι οι φόβοι για την πιθανότητα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι αβάσιμοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα, Τρίτη, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, BELTA.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο για περισσότερο από 25 έτη ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας, κατά τη διάρκεια εκτεταμένης συνάντησης με την ηγεσία των κρατικών φορέων του συστήματος εθνικής ασφάλειας της πρώην σοβιετικής χώρας, που διατηρεί εξαιρετικά στενούς δεσμούς με τη Μόσχα.

«Δεν υπάρχει χώρα και λαός που να αισθάνεται απολύτως ασφαλής τις τελευταίες δεκαετίες. Η στρατιωτική δύναμη έχει γίνει και πάλι το κύριο επιχείρημα των παγκόσμιων κέντρων για την επίλυση ζητημάτων. Σαν να μην υπήρχαν εκατομμύρια απώλειες και η φρίκη του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Λευκορώσος ηγεμόνας.

«Τώρα μας καλύπτει κυριολεκτικά ένα κύμα πληροφοριών, το λεγόμενο προαίσθημα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και υπάρχουν λόγοι για να έχουμε φόβους», είπε ο κ. Λουκασένκο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, αεροπλάνα και ελικόπτερα βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

«Στην άμεση γειτνίαση της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της συμμαχίας που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, σταθμεύουν περίπου 32 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό των κοινών ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 160 συστήματα πυροβολικού και όλμους, 235 αεροσκάφη και ελικόπτερα», ανέφερε ο κ. Λουκασένκο στο κανάλι του στην πλατφόρμα Telegram.

Πηγή: BELTA, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή