Ρωσία: Ο δολοφονημένος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία ήταν «ηθικά νεκρός»

Ρωσία: Ο δολοφονημένος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία ήταν «ηθικά νεκρός»

Σύμφωνα με αναφορές, δολοφονήθηκε από ενόπλους που επιτέθηκαν εναντίον του ρίχνοντας συνολικά 12 πυροβολισμούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των εξωτερικών μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας δήλωσε ότι ο Ρώσος πιλότος που αυτομόλησε στην Ουκρανία και βρέθηκε νεκρός, έχοντας δεχθεί επίθεση από σφαίρες στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα ήταν «ηθικά νεκρός», όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Δημοσιεύματα σε ρωσικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μαξίμ Κουζμίνοφ βρέθηκε νεκρός, ενώ φέρεται να είχε μετακομίσει στο Αλικάντε της Ισπανίας, σε τουριστική περιοχή στις ακτές της Μεσογείου.

Η σορός του εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη, όπως ειπώθηκε, σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Σύμφωνα με αναφορές, δολοφονήθηκε από ενόπλους που επιτέθηκαν εναντίον του ρίχνοντας συνολικά 12 πυροβολισμούς.

Ο Κουζμίνοφ υποτίθεται ότι θα μετέφερε ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη SU-27 και SU-30. Αντ’ αυτού, προσγείωσε το δικινητήριο ελικόπτερο Mi-8 AMTSh σε ουκρανικό έδαφος.

«Προδότης» και «εγκληματίας»

«Στη Ρωσία συνηθίζεται να μιλάμε είτε καλά για τους νεκρούς είτε καθόλου», ανέφερε την Τρίτη ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), όταν ρωτήθηκε για τον Κουζμίνοφ.

«Αυτός ο προδότης και εγκληματίας μετατράπηκε σε ηθικό πτώμα τη στιγμή που σχεδίαζε το βρώμικο και τρομερό έγκλημά του», ανέφερε ο Ναρίσκιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η αποστασία του Κουζμίνοφ στην Ουκρανία έτυχε ιδιαίτερης προβολής στο Κίεβο.

Ζούσε στην Ισπανία με ουκρανικό διαβατήριο και με διαφορετικό όνομα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ισπανίας EFE.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GUR της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι ο Κουζμίνοφ βρέθηκε νεκρός στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή