Λευκορωσία: «Συναγερμός» Λουκασένκο για την απειλή «εξτρεμιστικής» βίας

Λευκορωσία: «Συναγερμός» Λουκασένκο για την απειλή «εξτρεμιστικής» βίας

Ο Λουκασένκο ανέφερε ότι η εγκληματικότητα στη Λευκορωσία γενικά έχει περιοριστεί, ωστόσο σήμανε συναγερμό για τον κίνδυνο έξαρσης εγκλημάτων «εξτρεμιστικού χαρακτήρα»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κάλεσε χθες, Τρίτη, τις Αρχές επιβολής του νόμου να οργανώσουν περιπολίες ενόπλων στους δρόμους των πόλεων για την προστασία των πολιτών.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στο σπίτι, στη δουλειά, στον δρόμο, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας», δήλωσε ο Λουκασένκο σε βίντεο από συνάντηση με τις κορυφαίες υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, το οποίο αναρτήθηκε στο κρατικό μέσο Pul Pervovo.

Ο Λουκασένκο ανέφερε ότι η εγκληματικότητα στη Λευκορωσία γενικά έχει περιοριστεί, ωστόσο, σήμανε συναγερμό για τον κίνδυνο έξαρσης εγκλημάτων «εξτρεμιστικού χαρακτήρα».

«Προειδοποιώ τον καθένα»

«Σήμερα, η πιο σημαντική πτυχή διατήρησης του νόμου και της τάξης αφορά την καταστολή των ενεργειών κακοποιών και την αποτροπή απωλειών», τόνισε.

«Προειδοποιώ το υπουργείο Εσωτερικών, την KGB, τις ειδικές υπηρεσίες, όλους, την εισαγγελία – τον καθένα: πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο. Πρέπει να οργανωθούν περιπολίες ενόπλων, τουλάχιστον με πιστόλια, στους δρόμους των πόλεων», πρόσθεσε.

Ο Λουκασένκο υποστήριξε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επιτρέποντας στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφος της Λευκορωσίας για την έναρξη του πολέμου. Πέρυσι, συμφώνησε να αναπτυχθούν ρωσικά πυρηνικά όπλα στη χώρα του.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT