ΗΠΑ – Τουρκία: Συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τι συζήτησαν

ΗΠΑ – Τουρκία: Συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τι συζήτησαν

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το πρόγραμμα των επισκέψεων υψηλού επιπέδου που θα διοργανωθούν την προσεχή περίοδο μεταξύ των δύο χωρών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της G20.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις προσπάθειες επίτευξης πλήρους κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα το συντομότερο δυνατό, ανέφεραν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης ο πόλεμος στην Ουκρανία, η διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, οι συνομιλίες Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας και άλλες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεων υψηλού επιπέδου που θα διοργανωθούν την προσεχή περίοδο μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή