Η πλατφόρμα Χ μπλοκάρει λογαριασμούς που συνδέονται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ινδία

Η πλατφόρμα Χ μπλοκάρει λογαριασμούς που συνδέονται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ινδία

Η πλατφόρμα, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την κίνηση η οποία, όπως τόνισε, «ισοδυναμεί με περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι μπλοκάρει λογαριασμούς και αναρτήσεις, με εντολή της ινδικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για λογαριασμούς και περιεχόμενο που συνδέεται με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις αγροτών στη χώρα.

Η πλατφόρμα, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την κίνηση η οποία, όπως τόνισε, «ισοδυναμεί με περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης».

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει επανειλημμένα επικρίνει την Google, το Facebook και το Twitter, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν «ψευδές» και «αντι-ινδικό» περιεχόμενο.

Η πλατφόρμα Χ ανακοίνωσε ότι «θα μπλοκάρει λογαριασμούς και αναρτήσεις μόνο στην Ινδία», ενώ κατέστησε σαφές ότι «διαφωνεί με αυτές τις ενέργειες και υποστήριξε ότι η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να επεκταθεί».

Εβδομάδα διαδηλώσεων

Η κατάργηση έρχεται έπειτα από μία εβδομάδα διαδηλώσεων με τη συμμετοχή χιλιάδων Ινδών αγροτών που έχουν κατασκηνώσει 200 ​​χλμ. βόρεια του Δελχί.

Η αστυνομία μπλόκαρε την πορεία τους προς την πρωτεύουσα και έριξε δακρυγόνα σε πλήθη που προσπαθούσαν να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hindustan Times, οι εντολές αποκλεισμού, για λόγους «έκτακτης ανάγκης», που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση, αφορούν λογαριασμούς αγροτών και υποστηρικτών τους.

Ο Τζαϊράμ Ράμες, βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ινδίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι η κίνηση ισοδυναμεί με «δολοφονία της δημοκρατίας στην Ινδία».

Η X από την πλευρά της γνωστοποίησε ότι νομικοί περιορισμοί δεν της επιτρέπουν να δημοσιεύει κυβερνητικές εντολές, ωστόσο, υπογράμμισε ότι επιδιώκει να διατηρήσει τη διαφάνεια για την αποτροπή «αυθαίρετων αποφάσεων».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή