Ουκρανία: Η Μόσχα λέει ότι κατέλαβε το χωριό Πομπίεντα στα ανατολικά

Ουκρανία: Η Μόσχα λέει ότι κατέλαβε το χωριό Πομπίεντα στα ανατολικά

Το Κίεβο ανέφερε νωρίτερα ωστόσο ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να αποκρούουν επιθέσεις στην περιοχή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν σήμερα το ουκρανικό χωριό Πομπίεντα στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, με το Κίεβο ωστόσο να αναφέρει νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να αποκρούουν επιθέσεις στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε μάλιστα ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν τις θέσεις τους σε αρκετές ακόμη περιοχές του Ντονέτσκ. 

Από την πλευρά του, το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας είπε νωρίτερα ότι τα στρατεύματά του αποκρούουν επιθέσεις κοντά στο χωριό και συνεχίζουν να «περιορίζουν τον εχθρό».

Πλάνα του CNN έδειξαν Ρώσους στρατιώτες να κουνούν τη σημαία τους στο χωριό, το οποίο βρίσκεται νότια της Μαριίνκα στην ανατολική Ουκρανία.

Οπως μετέδωσε μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο, η Ρωσία υποστήριξε ότι κατέλαβε και το Κρίνκι, ένα στρατηγικής σημασίας χωριό στον ποταμό Δνείπερο στην περιοχή της νότιας Χερσώνας. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο διαψεύδουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Αιχμάλωτοι των Ρώσων εκατοντάδες Ουκρανοί

Σημειώνεται παράλληλα ότι εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται να αιχμαλωτίστηκαν από ρωσικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της άτακτης υποχώρησης από την πόλη Αβντιίβκα, που αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό του ουκρανικού στρατού και του πληθυσμού.

Ειδικότερα, η ρωσική κατάληψη της πόλης οδήγησε στην αιχμαλωσία 850-1.000 στρατιώτες, οι οποίοι αγνοούνται, ενώ με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν και Δυτικοί αξιωματούχοι. Στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου επέμεναν αυτή την εβδομάδα ότι η απώλεια της Αβντιίβκα έχει μικρή στρατηγική σημασία, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική προέλαση δεν σημαίνει και επικείμενη κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN, New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή