Η Nvidia εξέπληξε τη Wall Street – «Σημείο καμπής» για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Nvidia εξέπληξε τη Wall Street – «Σημείο καμπής» για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Αλμα σημείωσε η μετοχή της Nvidia στη μετα-συνεδρίαση της Wall Street, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μια ακόμη εντυπωσιακή πρόβλεψη για τις πωλήσεις της, δίνοντας νέα ώθηση σε ένα ράλι που την έχει κάνει ήδη την πολυτιμότερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα σημείωσε η μετοχή της Nvidia στη μετα-συνεδρίαση της Wall Street, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μια ακόμη εντυπωσιακή πρόβλεψη για τις πωλήσεις της, δίνοντας νέα ώθηση σε ένα ράλι που την έχει κάνει ήδη την πολυτιμότερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο.

Τα έσοδα για την τρέχουσα περίοδο θα είναι περίπου 24 δισ. δολάρια, ανέφερε η εταιρεία, έναντι των 21,9 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές. Τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο ήταν επίσης καλύτερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street με την εταιρεία να αναφέρει αύξηση 265% στα τριμηνιαία έσοδά της.

Η Nvidia βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία χάρη στην ακόρεστη ζήτηση για επιταχυντές τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή για τα πολύ ακριβά τσιπ που συγκεντρώνουν δεδομένα για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

Oπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής. «Η ζήτηση αυξάνεται παγκοσμίως σε εταιρείες, βιομηχανίες και έθνη».

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άλμα έως και 11% στη μετα-συνεδρίαση, μετά τις ανακοινώσεις. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης είχε βρεθεί στα 674,72 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 36% από τις αρχές του έτους.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 400 δισ. δολάρια φέτος, ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα 1,7 τρισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Nvidia θα παραμείνει ο μεγάλος κερδισμένος της έκρηξης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia, που ιδρύθηκε από τον Huang το 1993, ξεκίνησε κατασκευάζοντας κάρτες γραφικών για παιχνίδια υπολογιστών. Τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, όταν η τεχνολογία της αποδείχθηκε ικανή στοn χειρισμό μεγάλου φόρτου εργασίας AI. Οι επιταχυντές H100 της εταιρείας έχουν γίνει θρυλικοί στον κόσμο της τεχνολογίας, με τους πελάτες να προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους όσο το δυνατόν περισσότερους, αναφέρει το Bloomberg.

Εταιρείες όπως η Amazon, η Meta Platforms, η Microsoft και η Google της Alphabet είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες της Nvidia, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% των εσόδων της, καθώς σπεύδουν να επενδύσουν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή