Μήνυμα Πούτιν για την ισχύ της Ρωσίας: Το 95% των πυρηνικών μας έχουν εκσυγχρονιστεί

Μήνυμα Πούτιν για την ισχύ της Ρωσίας: Το 95% των πυρηνικών μας έχουν εκσυγχρονιστεί

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας - οι στρατηγικές πυρηνικές της δυνατότητες ξηράς, θάλασσας και αέρα - είναι ενημερωμένες, εκσυγχρονίζονται συνεχώς και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι το 95% των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχουν εκσυγχρονιστεί και πως η Πολεμική Αεροπορία μόλις παρέλαβε τέσσερα νέα υπερηχητικά βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια σε δήλωση που συμπίπτει με την ετήσια Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας της Ρωσίας, που είναι αφιερωμένη στον στρατό, και μία ημέρα αφότου πέταξε με εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M ​​με πυρηνική ικανότητα.

Ο Ρώσος ηγέτης επαίνεσε τους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», χαιρετίζοντάς τους ως ήρωες που μάχονται για την «αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Επαινοι για τη στρατιωτική βιομηχανία

Ωστόσο αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στα επιτεύγματα της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

Το κεντρικό του μήνυμα ήταν ότι η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας –οι στρατηγικές πυρηνικές της δυνατότητες ξηράς, θάλασσας και αέρα– είναι ενημερωμένες, εκσυγχρονίζονται συνεχώς και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

«Ενσωματώνοντας την πραγματική μας εμπειρία μάχης, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού», είπε ο Πούτιν.

«Σήμερα, οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχουν εκσυγχρονιστεί σε ποσοστό 95%, ενώ ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής συνιστώσας της “πυρηνικής τριάδας” ανέρχεται σε ποσοστό σχεδόν 100%», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή