Ιταλικά ΜΜΕ: «Δωμάτια του έρωτα» για τις συνευρέσεις φυλακισμένων με συντρόφους τους

Ιταλικά ΜΜΕ: «Δωμάτια του έρωτα» για τις συνευρέσεις φυλακισμένων με συντρόφους τους

Το πιλοτικό σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί στις φυλακές της Πάδοβας. «Δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια που να αφορά το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Οστελάρι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιλοτικό σχέδιο το οποίο προβλέπει τη δημιουργία «δωματίων του έρωτα», για τις συνευρέσεις των κρατούμενων με τις συζύγους και συντρόφους τους, αναμένεται να εφαρμοστεί στις φυλακές της Πάδοβας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται να τοποθετηθούν κοντέινερ με δωμάτια, στον κήπο του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η πρωτοβουλία βασίζεται σε απόφαση του ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομη την απαγόρευση «προσωπικού χαρακτήρα συναντήσεων» ανάμεσα σε κρατούμενους και συγγενικά ή κοντινά τους πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των φυλακών στην Πάδοβα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων που δικαιούνται να πραγματοποιούν οι κρατούμενοι.

«Είκοσι πέντε χρόνια περιμέναμε την απόφαση αυτή, επιτέλους όλα δείχνουν ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε η Ορνέλα Φάβερο, διευθύντρια του περιοδικού Ristretti Orizzonti, το οποίο εκδίδεται με συντάκτες κάποιους από τους κρατούμενους των φυλακών της Πάδοβας.

«Δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια»

Ωστόσο, ο Ιταλός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Οστελάρι, δήλωσε ότι «δεν έχει δοθεί κάποια ειδική άδεια που να αφορά το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα» και ότι «μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα συγκροτηθεί επιτροπή με στόχο την εμβάθυνση του θέματος».

«Η όποια πρωτοβουλία θα πρέπει να ληφθεί από το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια από τις κατά τόπους φυλακές», είπε τέλος ο Οστελάρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή