Τουρκία: Αμερικανικές πιέσεις σε τουρκικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη Ρωσία

Τουρκία: Αμερικανικές πιέσεις σε τουρκικές εταιρείες που συνεργάζονται με τη Ρωσία

Διπλωμάτες στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη φέρονται να επισκέπτονται τουρκικές εταιρείες και τράπεζες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλωμάτες από την πρεσβεία και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη επισκέπτονται τουρκικές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους απειλούν για εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, γράφει σήμερα Τρίτη η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, επικαλούμενη πηγές της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας και του προξενείου που εργάζονται στην Τουρκία επισκέπτονται τουρκικές εταιρείες και τράπεζες που συναλλάσσονται με τη Ρωσία και απειλούν να τις συμπεριλάβουν στον κατάλογο κυρώσεων.

Εκπρόσωποι εταιρειών με τις οποίες επικοινώνησε το Aydınlık είπαν ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι τούς απείλησαν «πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα ή προσκαλώντας τους απευθείας στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας».

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έδωσαν ονόματα, δήλωσαν στην εφημερίδα ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Αμερικανοί αξιωματούχοι τούς προειδοποίησαν πως θα συμπεριληφθούν στη λίστα κυρώσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι είπαν στους επιχειρηματίες πως «διαπιστώσαμε ότι έχετε εμπόριο και μεταφορές χρημάτων με τη Ρωσία», ρωτώντας «γιατί κάνετε συναλλαγές με τη Ρωσία;»

Σύμφωνα με τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ, από την 1η Ιανουαρίου, οι Τούρκοι εξαγωγείς αντιμετωπίζουν αρνήσεις τραπεζών να δεχτούν μεταφορές χρημάτων από τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, πηγή στον τραπεζικό τομέα ανέφερε στις 14 Φεβρουαρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με βάση την πολιτική κυρώσεων, προειδοποιούν ορισμένες τράπεζες στην Τουρκία για την ανάγκη προσεκτικού ελέγχου των μεταφορών πληρωμών με τη Ρωσία, φτάνοντας σε απειλητικό τόνο.

Πηγή: Aydınlık, RIA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή