Ρωσία: «Αναπόφευκτη» η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση αποστολής στρατού στην Ουκρανία

Ρωσία: «Αναπόφευκτη» η σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, στην περίπτωση αποστολής στρατού στην Ουκρανία

Θετική χαρακτήρισε σήμερα σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την εκκίνηση μιας δημόσιας συζήτησης για το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, αν χώρες-μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση προς το συμφέρον των χωρών αυτών. Θα πρέπει να το γνωρίζουν», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εκτίμησε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί» το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων για να στηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας.

«Το ίδιο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο αποστολής κάποιων στρατευμάτων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα υπήρχε κίνδυνος άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ στην περίπτωση αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ απάντησε: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσουμε όχι για το αν είναι ενδεχόμενη, αλλά για το αν είναι αναπόφευκτη (μια άμεση σύγκρουση)».

«Επίγνωση των ρωσικών κινδύνων»

Θετικό χαρακτήρισε σήμερα σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι άνοιξε μια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στον πόλεμο στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι δείχνει επίγνωση του κινδύνου που θέτει για την Ευρώπη η ρωσική επιθετικότητα.

«Αυτό δείχνει, πρωτίστως, απόλυτη επίγνωση των κινδύνων που θέτει στην Ευρώπη μια μιλιταριστική, επιθετική Ρωσία», υπογράμμισε ο Μιχάιλο Ποντολιάκ σε γραπτή του δήλωση, στην οποία σχολιάζει τη δήλωση Μακρόν.

«Το ότι άνοιξε μια συζήτηση για το ενδεχόμενο άμεσης υποστήριξης της Ουκρανίας με ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να θεωρηθεί ως επιθυμία να δοθεί η σωστή έμφαση, να σηματοδοτηθούν σαφέστερα οι κίνδυνοι», πρόσθεσε ο Ποντολιάκ.

Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να επιταχυνθεί η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, υπογράμμισε επίσης ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT