Βρετανία: Δεν σχεδιάζουμε «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία

Βρετανία: Δεν σχεδιάζουμε «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία

Η τοποθέτηση της Ντάουνινγκ Στριτ έρχεται μερικές ώρες αφότου ο Μακρόν δεν απέκλεισε την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει μια «μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη» στρατευμάτων στην Ουκρανία πέραν του «μικρού αριθμού» ατόμων που βρίσκονται ήδη εκεί για να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ αντιδρώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ διευκρίνισε ότι «ένας μικρός αριθμός» ανθρώπων που έχουν σταλεί από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται ήδη εκεί «για να υποστηρίξουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ιατρική εκπαίδευση», προσθέτοντας: «Δεν σχεδιάζουμε ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας».

Από την πλευρά του, ο Μακρόν δήλωσε μετά το πέρας της διεθνούς συνόδου για την υποστήριξη στην Ουκρανία ότι «δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, […] χερσαίων στρατευμάτων. Ομως τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό». 

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δεν θέλησε να πει περισσότερα για τη στάση της Γαλλίας στο ζήτημα, επικαλούμενος την ανάγκη τήρησης «στρατηγικής αμφισημίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή