Στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2015 οι αιτήσεις ασύλου στην Ε.Ε.

Στο υψηλότερο επίπεδο από την κρίση του 2015 οι αιτήσεις ασύλου στην Ε.Ε.

Νέα τάση, η αύξηση των Τούρκων υπηκόων που ζητούν άσυλο. Αποτέλεσαν την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα στοιχεία σχετικά με τη μετανάστευση ενδέχεται να προκαλέσουν νέο γύρο συζητήσεων για ένα ζήτημα που τροφοδοτεί την ακροδεξιά με νέους ψηφοφόρους, ενόψει ευρωεκλογών, καθώς και τοπικών και εθνικών εκλογών που είναι προγραμμματισμένο να διεξαχθούν εντός του έτους.

Οι Σύροι και οι Αφγανοί παρέμειναν οι πολυπληθέστερες ομάδες αιτούντων, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας της Ε.Ε. Νέα τάση, η αύξηση των Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι αποτέλεσαν την τρίτη μεγαλύτερη ομάδα αιτούντων. Υπέβαλαν 82% περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που ζήτησαν άσυλο αυξήθηκε σε υψηλό ρεκόρ, φθάνοντας σχεδόν τις 11.600 αιτήσεις, στον απόηχο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, όπως αναφέρει η έκθεση, όπου σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να καταγραφεί σωστά ο αριθμός τους, δεδομένου ότι η πλειονότητα των χωρών-μελών της Ε.Ε. δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή