Η Γαλλία καλεί τον Πούτιν «να μην είναι ανεύθυνος»

Η Γαλλία καλεί τον Πούτιν «να μην είναι ανεύθυνος»

«Οταν εκπροσωπείς μια δύναμη εξοπλισμένη με πυρηνικά, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι ανεύθυνος και να υιοθετείς την κλιμάκωση», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνού κάλεσε σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν «να μην είναι ανεύθυνος», μετά την αναφορά του Ρώσου προέδρου για άλλη μια φορά στην πυρηνική απειλή, κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος.

«Ακουσα προσεκτικά τι είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σήμερα το πρωί. Οταν εκπροσωπείς μια δύναμη εξοπλισμένη με πυρηνικά, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι ανεύθυνος και να υιοθετείς την κλιμάκωση», δήλωσε ο Λεκορνού στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην εταιρία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Delair, κοντά στην Τουλούζη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση για τον κίνδυνο μιας «πραγματικής απειλής» πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και αποστολής δυτικών στρατιωτών, δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Ρώσος πρόεδρος «μίλησε επίσης για τις απειλές που προέρχονται από τη Δύση. Δεν υπάρχουν απειλές που αντιμετωπίζει η Ρωσική Ομοσπονδία», συνέχισε ο Λεκορνού. «Είναι μια ομιλία που συνίσταται στο να παριστάνει το θύμα και αυτόν που δέχεται επίθεση, ενώ όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ρωσία είναι αυτή που επιτίθεται στην Ουκρανία και ότι επιδεικνύει μια νέα επιθετικότητα και παίζει με τα όρια, μεταξύ άλλων όσον αφορά τα γαλλικά συμφέροντα», είπε.

«Η ρωσική απειλή είναι ακόμη ισχυρότερη σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια […] το κλίμα σκληραίνει σημαντικά», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή