Βρετανία: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία της πριγκίπισσας

Βρετανία: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία της πριγκίπισσας

Η Κέιτ Μίντλετον εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου και μετά το εξιτήριο το παλάτι δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση για την κατάστασή της

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η Κέιτ (ή Κάθριν) Μίντλετον εισήχθη στο νοσοκομείο για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στα μέσα Ιανουαρίου, το παλάτι ξεκαθάριζε πως πρόκειται για μια συνηθισμένη επέμβαση χωρίς κίνδυνο από την οποία θα χρειαστεί να μείνει μερικούς μήνες «εκτός δράσης» για να αναρρώσει.

Τα αναπάντεχα όμως νέα συνοδεύτηκαν με τη σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση πως ο βασιλιάς Κάρολος εισάγεται στο νοσοκομείο για μία θεραπεία διογκωμένου προστάτη. Αλλη μία επέμβαση ρουτίνας.

Ομως τελικά η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Λίγες μέρες αργότερα, το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως ο Κάρολος έχει κάποια μορφή καρκίνου, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια. Οι φήμες για την Κέιτ άρχισαν να οργιάζουν.

Και σ’ αυτές ήρθε να προστεθεί η απρογραμμάτιστη απουσία του συζύγου της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, από την τελετή στη μνήμη του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που πέθανε πέρυσι τον Ιανουάριο. Η ασαφής αιτιολόγηση του παλατιού («προσωπικοί λόγοι») έκανε πολλούς να υποθέτουν κάποια επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας της συζύγου του, ανασύροντας την εξίσου ασαφή αναφορά στο τι ακριβώς την οδήγησε στο νοσοκομείο. Πλέον κάθε θεωρία συνωμοσίας και μη διακινείται σε περιοδικά και στο Διαδίκτυο.

Επέμβαση στην κοιλιά

Η ανακοίνωση έλεγε πως η πριγκίπισσα δεν έχει καρκίνο, όμως μία εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα μπορεί να αφορά οτιδήποτε. Από αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης έως κάτι πολύ πιο σοβαρό. Τίποτα σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί από τότε που κυκλοφόρησε η ενημέρωση πως η όποια επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Υστερα, το παλάτι ανακοίνωσε πως η Κάθριν πρέπει να αναρρώσει στο σπίτι. Ανέφερε πως μεταφέρεται στο κάστρο του Ουίνδσορ και ότι θα επιστρέψει στις εργασίες της μετά το καθολικό Πάσχα. Εκτοτε δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, με τα βρετανικά ταμπλόιντ να θέτουν προβοκατόρικα ερωτήματα σχετικά με την απουσία της.

Μια Ισπανίδα δημοσιογράφος ονόματι Κόντσα Καγιέχα ισχυρίστηκε ότι μίλησε με μια πηγή μέσα από τη βασιλική οικογένεια. Η πηγή φέρεται να της είπε ότι η Κέιτ αντιμετώπισε σοβαρές επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση, απαιτώντας «δραστικές» ενέργειες για να σωθεί η ζωή της.

«Η απόφαση ήταν να τεθεί σε τεχνητό κώμα», έφτασε να υποστηρίξει η Καγιέχα στην ισπανική ειδησεογραφική εκπομπή Fiesta. «Επρεπε να τη διασωληνώσουν».

Στην αρχική του δήλωση, το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφερε ότι θα παρέχει ενημερώσεις για την πριγκίπισσα μόνο όταν υπάρχουν «σημαντικές νέες πληροφορίες που πρέπει να μοιραστούν». Ομως έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες: «όχι μόνο πρόκειται για παραπληροφόρηση αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν απόλυτες ανοησίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή