ΥΠΕΞ Γαλλίας: Δεν θα πεθάνουν Γάλλοι για την Ουκρανία

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Δεν θα πεθάνουν Γάλλοι για την Ουκρανία

Η Γαλλία δεν σκοπεύει να στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, είπε ο Στεφάν Σεζουρνέ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία δεν σκοπεύει να στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ, στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, σε αρκετά διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία», δήλωσε. «Δεν θα στείλουμε στρατεύματα για να διεξαγάγουν πολεμικές επιχειρήσεις».

«Το πλαίσιο έχει καθοριστεί: να αποτρέψουμε τη νίκη της Ρωσίας, χωρίς να πολεμήσουμε μαζί της. Σε αυτό το πλαίσιο, τίποτα δεν αποκλείεται, όπως είπε και ο πρόεδρος της δημοκρατίας είπε», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Βεβαίως ο κ. Μακρόν είχε δηλώσει ότι δεν αποκλείεται η αποστολή δυτικών στρατευμάτων επί ουκρανικού εδάφους για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους εισβολείς.

Η δήλωση Μακρόν προκάλεσε χθες, Πέμπτη, την ακραία αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που απείλησε με τη χρήση πυρηνικών όπλων αν αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ανησυχία

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρή ανησυχία για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι υπάρχουν φόβοι για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Γαλλίας.

Επιπλέον χαρακτήρισε τη σφαγή αμάχων στη Γάζα, κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, «αδικαιολόγητη», απαιτώντας εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές. Τόνισε επίσης το ανθρώπινο δράμα που βιώνει η Ράφα, μια πόλη 300.000 κατοίκων που υποχρεώνεται να φιλοξενήσει 1,2 εκατ. πρόσφυγες ενώ βάλλεται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πηγή: France Inter, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT