Σούνακ: Οι εξτρεμιστές υπονομεύουν τη δημοκρατία της Βρετανίας

Σούνακ: Οι εξτρεμιστές υπονομεύουν τη δημοκρατία της Βρετανίας

Για σκόπιμη υπονόμευση της δημοκρατίας από ισλαμιστές και ακροδεξιούς εξτρεμιστές έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός, ζητώντας αυστηρότερη προσέγγιση στα ζητήματα αστυνόμευσης των διαδηλώσεων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σκόπιμη υπονόμευση της δημοκρατίας από ισλαμιστές και ακροδεξιούς εξτρεμιστές έκανε λόγο την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ζητώντας αυστηρότερη προσέγγιση στα ζητήματα αστυνόμευσης των διαδηλώσεων.

«Φοβάμαι ότι το μεγάλο μας επίτευγμα, στην οικοδόμηση της πιο επιτυχημένης πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής δημοκρατίας στον κόσμο, υπονομεύεται σκόπιμα», δήλωσε ο Σούνακ σε ομιλία του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας ότι η αύξηση της εξτρεμιστικής δράσης και της εγκληματικότητας είναι «σοκαριστική».

Στην ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, είπε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να απαιτούν την προστασία του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη δικαιολόγηση της υποστήριξης της Χαμάς.

Πρόσθεσε ότι «οι ισλαμιστές εξτρεμιστές και οι ακροδεξιοί τρέφονται και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον» και ότι αποτελούν «δύο όψεις του ίδιου εξτρεμιστικού νομίσματος». Σημείωσε, μάλιστα, ότι σε όσους βρίσκονται στη χώρα με βίζα, θα αφαιρεθεί το δικαίωμά παραμονής τους στη Βρετανία εάν «επιλέξουν τη ρητορική του μίσους».

Ο Σούνακ χαρακτήρισε δε «ανησυχητική» τη νίκη στις εμβόλιμες εκλογές για τη βουλευτική έδρα του Rochdale, του αμφιλεγόμενου βετεράνου αριστερού πολιτικού, Τζορτζ Γκάλογουεϊ, τον οποίο κατηγόρησε ότι εξυμνεί τη Χαμάς.

Τέλος, αναφέρθηκε στα γεγονότα που σημειώθηκαν στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος Λίντσεϊ Χόιλ επέτρεψε μια ψηφοφορία που βοήθησε το Εργατικό Κόμμα να αποφύγει μια «μεγάλης κλίμακας ανταρσία» μεταξύ των βουλευτών του, σχετικά με τη θέση του στον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς.

«Ηρθε πλέον η ώρα να σταθούμε όλοι μαζί, για να καταπολεμήσουμε τις δυνάμεις της διαίρεσης και να νικήσουμε αυτό το δηλητήριο», δήλωσε ο Σούνακ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους εξτρεμιστές που θέλουν να μας χωρίσουν», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή